пʼятниця, 15 листопада 2013 19:51

Мер Львова просить СБУ припинити діяльність "секти Догнала"

Мер Львова просить СБУ припинити діяльність "секти Догнала"
Андрій Садовий Фото: dt.ua

Мер Львова Андрій Садовий просить СБУ припинити діяльність на території міста так званої "секти Догнала" (Української Правовірної Греко-Католицької Церкви). Про це повідомляє "Укрінформ".

"Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до керівника обласного управління СБУ з проханням припинити діяльність на території міста так званої секти Догнала (Української Правовірної Греко-Католицької Церкви)", - зазначила прес-секретар міського голови Христина Проць.

Вона зазначила, до міськради та мера надходять численні звернення мешканців міста із проханнями про надання можливості безперешкодного пересування вулицями міста та вільного доступу до Гарнізонного храму апостолів Петра і Павла. Адже починаючи з червня цього року, щонеділі під його стінами з 10-ї ранку відбуваються молитовні маніфестації з ходою по проспекту Свободи.

Сектанти закидали міськраду заявками на проведення масових заходів від громадських організацій та окремих фізичних осіб, зі змісту яких неможливо встановити характер цих заходів. Під час останніх однак лунають заклики щодо надання УПГКЦ можливості користування Гарнізонним храмом.

Нагадаємо, 29 жовтня 2013 року Львівський апеляційний адміністративний суд виніс постанову про скасування запису про реєстрацію громадської організації "Об'єднання віруючих Української Правовірної Греко-католицької Церкви". Крім того, окружний адміністративний суд два роки тому заборонив в'їзд на територію України її лідеру - громадянину Чеської Республіки Антоніну Догналу. Підставою такого рішення було вчинення останнім нападу на жінку та опір працівникам міліції.

Зараз ви читаєте новину «Мер Львова просить СБУ припинити діяльність "секти Догнала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі