середа, 25 квітня 2018 15:54

Мер хотів встановити у центрі міста шибеницю для боротьби з корупцією

Мер хотів встановити у центрі міста шибеницю для боротьби з корупцією
Частина сколівчан виступила проти такої ініціативи. На їхню думку – це погана репутація для їхнього містечка

Жителі міста Сколе на Львівщині вирішили не будувати шибеницю у центрі міста, ініціатива встановлення якої належить міському голові Володимиру Москалю.

На громадських слуханнях більшість проголосували проти цього, пише ZAXID.NET.

Пропозиція звести гільйотину як символ боротьби з корупцією, наркоторгівлею, нетверезим водінням та іншими резонансними злочинами з'явилася на сайті міськради у березні. Символ страти мав постати на тому місці, де зараз стоїть пам'ятник радянських часів. Згодом мерія уточнила, що планує спорудити шибеницю, яка, на думку мера, "більше притаманна українській, слов'янській традиції".

Частина сколівчан виступила проти такої ініціативи. На їхню думку – це погана репутація для їхнього містечка. У Сколе вирішили провести громадські слухання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупований Сімферополь заставили "шибеницями"

Мер Сколе пояснив, що тільки запропонував таку ідею, а остаточне рішення ‒ за громадою міста. Стверджував, що готовий особисто профінансувати зведення шибениці.

"Хотілося, щоб вся Україна знала про місто Сколе, що громада має розуміння і бачення, як планує боротися. Бо в Україні відсутня карність за злочини", ‒ заявив Володимир Москаль.

Мер зазначив, що 50 жителів, які взяли участь у громадських слуханнях, - надто мала кількість, щоб представляти думку міста.

10 серпня 2015 року мера Сколе Володимира Москаля затримали при отриманні хабара в розмірі 18 тис. грн. 15 березня Стрийський міськрайонний суд визнав його винним і призначив покарання ‒ 6,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Мер вважає цей вирок несправедливим і оскаржить його в апеляційному порядку. Апеляційну скаргу подає і прокуратура, яка вважає вирок надто м'яким.

Зараз ви читаєте новину «Мер хотів встановити у центрі міста шибеницю для боротьби з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі