субота, 24 серпня 2019 16:19

Масштабний Марш Нескорених пройшов Львовом: як вшанували полеглих героїв Незалежності
32

Серед учасників: військові, родичі загиблих в АТО і ООС, волонтери і небайдужі львів'яни
Фото: Валерій Шмаков
Серед учасників: військові, родичі загиблих в АТО і ООС, волонтери і небайдужі львів'яни
Серед учасників: військові, родичі загиблих в АТО і ООС, волонтери і небайдужі львів'яни
Серед учасників: військові, родичі загиблих в АТО і ООС, волонтери і небайдужі львів'яни
Вшанування Героїв розпочалось хвилиною мовчання та молитвою

У День Незалежності Львовом пройшов Марш Нескорених. Серед учасників: військові, родичі загиблих в АТО і ООС, волонтери. Прийшли у військовій формі, вишиванках, футболках із тризубом.

На Личаківському кладовищі спочиває 65 героїв, що загинули на російсько-українській війні на Донбасі і під час подій Революції Гідності. Аби їх вшанувати на полі поховань влаштували поминальне віче.

Вшанування Героїв розпочалось хвилиною мовчання та молитвою. Міський голова Львова, представники влади міста та області, родини загиблих Героїв, духовенство та львів'яни поклали квіти до могил. Далі відбулася панахида.

Завершився захід підняттям прапора та виконанням Гімну України.

Учасники Маршу вирушили від цвинтаря до Гарнізонного храму, що на вулиці Театральній біля площі Ринок на молебень. На подвір'ї Військово-медичного клінічного центру провели тематичний флешмоб. Учні дитсадка розповідали вірші про військових, а ті їм пов'язували на руки червоно-чорні і синьо-жовті стрічки. Учасники скандували воїнам "Дякую".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко вшанував пам'ять військовослужбовців, які загинули внаслідок російської агресії

Ходою рушили до центру міста. Попереду ветерани на інвалідних візках. Далі військові та родичі загиблих із портретами під гасла "Слава Україні", "Героям слава!" "Путін - х...ло!".Несли плакати із написами: "Смерть кремлівським окупантам", "Мир ціною капітуляції - звичайна зрада", "Незалежність України - неузалежнення від Росії".

"Мета нашого Маршу - вшанувати загиблих і героїв, які віддали своє життя за вільність і незалежність України. Ми зараз допомагаємо військовим, які були поранені, адже треба їх мотивувати, щоб вони знали та не забували, що їх підтримають в будь-яку хвилину", - каже ініціатор, ветеран 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр" Артур Кирєєв.

До Гарнізонного храму також з учасниками Маршу прийшли помолитися львів'яни та туристи.

В Україні відзначають 28-му річницю Дня Незалежності. Українців привітало керівництво держави та світові лідери, також у країні тривають святкові заходи.

Зараз ви читаєте новину «Масштабний Марш Нескорених пройшов Львовом: як вшанували полеглих героїв Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі