субота, 18 серпня 2018 14:09

Маріуполь має найбрудніше повітря серед промислових міст України, Горішні Плавні найчистіше.

Місто Маріуполь на Донеччині має найбільш забруднену атмосферу. Центральна геофізична обсерваторія дослідила стан довколишнього середовища в 39 містах України. За перше півріччя 2018-го в першій десятці найзабрудніших опинилися також Одеса, Луцьк, Кам'янське та Кривий Ріг, на Дніпропетровщині , Дніпро, Київ, Миколаїв, Слов'янськ і ,Краматорськ на Донеччині. В повітрі цих місті присутній підвищений вміст специфічних шкідливих речовин - формальдегіду, фенолу, фтористого водню, аміаку, з основних домішок - завислих речовин, діоксиду азоту, оксиду вуглецю.

До списку увійшли міста з потужними підприємствами металургії, хімії і нафтохімії, паливно-енергетичного комплексу, а також ті, що мають значний автопарк .

На останньому місці в списку - Горішні Плавні, Полтавщина.

Автор: Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат є найбільшим підприєством у місті Горішні Плавні
  https://prozoro.info
https://prozoro.info

Серед обласних центрів найчистіше повітря в Чернівцях (36 місце з 39 міст) та Харкові ( 35 місце)

Концентрації радіоактивних елементів в повітрі на території України цього року стабільні й на кілька порядків нижче допустимих норм. Крім зони відчуження.

Дані гідробіологічного моніторингу прісноводних об'єктів підтверджують відсутність істотного поліпшення якості води і стану водних екосистем.

Води Чорного і Азовського морів і гирлових ділянок річок найбільш забруднені нафтопродуктами і фенолами, в деяких районах морів - сполуками азоту амонійного та азоту нітритного. У грунтах на території міст в результаті багаторічних викидів забруднюючих речовин в повітря від різноманітних підприємств сформувалися зони підвищеного вмісту важких металів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві спостерегли аномально сильне забруднення повітря

2017-го у списку з високим рівнем забруднення атмосфери перебували в порядку зниження Кам'янське, Одеса, Слов'янськ, Миколаїв, Луцьк, Київ, Кривий Ріг, Краматорськ, Лисичанськ, Запоріжжя, Рівне, Рубіжне та Ужгород.

Зараз ви читаєте новину «Маріуполь має найбрудніше повітря серед промислових міст України, Горішні Плавні найчистіше.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі