пʼятниця, 10 липня 2020 14:49

Львів'яни вийшли на мітинг проти Медведчука
3

Львів'яни влаштували мітинг
Фото: "Еспресо"
Львів'яни влаштували мітинг
Львів'яни влаштували мітинг

У Львові вийшли на мітинг проти спроби політика Віктора Медведчука заборонити книгу Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса".

Люди прийшли на центральну площу міста, до пам'ятника Тарасу Шевченку, передає "Еспресо.TV".

"Вахтанг Кіпіані зібрав багато інформації в очевидців цих подій. Там точно є правда про те, як Медведчук і компанія, будучи адвокатом, замість того, щоб захищати Василя Стуса, все зробив, для того, щоб його посадили і відбулася політична розправа. Не дивлячись на пандемію, ми не могли стояти осторонь, ми мусили показати свій рішучий протест. Нещодавно вони подали в суд розгляд закону про українську мову, а нині хочуть переписати історію Василя Стуса", - розповів один із організаторів акції, заступник голови обласної ради Богдан Гагалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів на запитання щодо покарання Медведчука

Організатори акції вважають, що Медведчуку досі страшно і через 35 років він знову хоче знищити Василя Стуса. Цього разу у формі книжки.

"Це великий український письменник і його судили не за правилами. Я розумію, що це неправильно і хочу показати, що не погоджуюся з цим", - сказав Данило Мураль.

Віктор Медведчук був адвокатом від СРСР українського поета Василя Стуса. Поет на суді заявив, що не визнає себе винним, однак Медведчук прийняв сторону обвинувачення.

Василя Стуса засудили на 10 років примусових робіт і 5 років заслання. Помер 4 вересня 1985 року в тюремному таборі в Пермському краї в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни вийшли на мітинг проти Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі