середа, 25 лютого 2015 11:52

Львівські школярі акцією нагадали про людей із рідкісними захворюваннями
5

Фото: Ольга Швед

24 лютого біля львівської Ратуші кількасот місцевих школярів взяли участь у флеш-мобі, присвяченому Міжнародному дню рідкісного захворювання. Відзначення дня започаткував Європейський Альянс рідкісних захворювань "EURODIS". Його вперше відзначили 29 лютого 2008 року.

Акція має на меті привернути увагу суспільства до людей, які живуть з важкими, рідкісними хворобами.

"Окрім звичних захворювань на Львівщині є багато людей, які хворіють дуже рідкісними хворобами, це може бути навіть одна-дві людини на всю область. Їм також потрібна підтримка і допомога. Наприклад, на Львівщині 13 людей хворіють на легеневу гіпертензію, що потребує дуже вартісного лікування. Ми нагадуємо, що люди з рідкісними захворювання є і не потрібно від них закриватись, а подати їм руку допомоги", – каже організатор акції, президент фонду "Сестри Даліли" Оксана Куліш.

Діти танцювали, стрибали, випустили повітряні кульки в небо, аби привернути увагу до акції.

У Львові стартує соціальний проект "Корок життя". Людей закликатимуть збирати пластикові корки від соків, води, йогуртів та кидати їх у спеціальні скриньки, які незабаром розмістять у школах, лікарнях та закладах харчування. Підприємства, яким передаватимуть корки, погодились перераховувати кошти від переробки пластику фонду "Сестри Даліли" для купівлі життєво необхідних ліків хворим на легеневу гіпертензію.

Зараз ви читаєте новину «Львівські школярі акцією нагадали про людей із рідкісними захворюваннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі