середа, 01 липня 2020 09:40

Лікарі записали тривожне відео про коронавірус

Лікарі записали тривожне відео про коронавірус
В Україні чекають другу хвилю коронавірусу. Фото: pixabay.com

У Рівному лікарі записали відеоролик про серйозність спалаху коронавірусу.

За словами одного з лікарів, принаймні одна лікарня в місті переповнена пацієнтами із Сovid-19. За словами іншого медика, протягом тижня в Рівному зафіксували втричі більше випадків зараження, ніж у такий самий попередній період.

Президент Володимир Зеленський уже заявляв, що Україні потрібно готуватися до другої хвилі коронавірусу.

"На Закарпатті понад 70% ліжок медустанов, які готували до першої хвилі епідемії, зайняті хворими. З такою динамікою треба готуватися до другої хвилі. Все ще сподіваюся, що нам вдасться уникнути гіршого сценарію. Але медицина повинна бути готовою до всього", - сказав Зеленський на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Житомирі послаблюють карантин

Уряд уже готує лікарні до другої хвилі епідемії. Зараз є ліжко-місця майже для 30 тис. хворих, а апаратів ШВЛ використовується небагато, вони є в достатній кількості.

1 липня в Україні 44 998 лабораторно підтверджених випадків Сovid-19, з них 1173 летальні, 19 548 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 664 нові випадки.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі записали тривожне відео про коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі