субота, 24 березня 2018 12:02

"Легенда Карпат" зібрала повну залу в Полтаві

Автор: Надані фото
  Легенда Карпат
Легенда Карпат

В Полтаві в кінотеатрі "Колос" відбувся допрем'єрний показ українського фільму "Олекса Добвуш: Легенда Карпат". Головний герой стрічки і фронтмен гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин розповів про труднощі під час двох років зйомок. Заявив, що привіз світову прем'єру українського фільму.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Фільм не мав державного фінансування, майже не було професійних акторів, тому навіть те, що фільм буде йти на великому екрані - це щастя. Волонтери, які допомагали в масових сценах, стали мені друзями і знаю точно, що в Чернівцях, звідки більшість родом, на мене завжди чекає гостинний прийом. В роль Олекси Довбуша вживався важко, на початку зйомок мав конфлікт із головним режисером Сергієм Скобуном, який бачив Добвуша народним героєм, а мені хотілось показати його як людину. Легко було співпрацювати із Марічкою Яремчук, яка зіграла головну героїню. Загалом знімальний процес нагадав піонерський табір, адже умови були відповідні", - розповів Харчишин. Додав, що має в собі гуцульську кров, тому легко вжився в образ.

Після перегляду історичного екшену полтавці мали різні думки про стрічку:

"Мені дуже сподобалась природа. Гарно все відзнято, багато кадрів із квадрокоптера. Якби не було Харчишина і Яремчук, то фільм не рекомендувала б", - пояснила Анастасія Стельмашенко, виходить із кінозалу, чекає подругу.

Автор: Денис Скриль
 

"Задумка дуже цікава. Я сам фільм би зменшила вдвічі, бо бували незрозумілі паузи і мало динаміки. Кілька разів ловила себе на думці, що актори дуже виморилися, коли там по Карпатах бігали. Це було дуже помітно. Подобається, що були різні моменти - бійки, еротика, містика і народні прикмети. Шкода, що хорошого фільму про українських месників чи військових в нас ще не зняли. Щоб реально був класний бойовик, а не сльози і роздуми", - додає до слів подруги Оксана Макарова.


"Майже всі нові українські фільми я переглянув. "Кіборги" і "Контрабас" із "Свінгерами" поки улюблені. В "Легенді Карпат" не сподобалось фрагментальність. Може це така задумка режисера, але мені не пішло. Кілька разів ледь не заснув. Думав, це ж про гуцулів і їх ватагу, чекав, що буде багато гумору, звитяги і двобоїв. Видно, що запросили кількох майстрів єдиноборств і качків із спортзалу, але вони нічого цікавого не показали. Найкраща грає дядько Олекси і мольфара. Яремчук дуже гарна, але із фразами недопрацювала - якось дуже награно, як в театрі. Більше на виставу схоже, ніж на фільм", - розповів Андрій Сидоренко, полтавець.

Глядачі отримали автографи і спільні селфі із Валерієм Харчишиним, який цього ж дня дава концерт в Полтаві.

Автор: Денис Скриль
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актори розповіли про перший досвід під час зйомок "Легенд Карпат".

Фільм "Легенда Карпат", зйомки якого відбувалися на території Чернівецької області, здобув друге місце у категорії "Найкращий художній фільм" на Міжнародному кінофестивалі Marbella International Film Festival, який відбувся у Іспанії.

У музичне оформлення фільму долучили роботи "Другої ріки" і Марії Яремчук.

"Нещодавно я написала новий трек, який називається" Дорога воїна". Планувала презентувати цілий альбом на початку наступного року, але, думаю, цю пісню час показати зараз", - зізналася Марія.

Зараз ви читаєте новину «"Легенда Карпат" зібрала повну залу в Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі