пʼятниця, 20 травня 2016 19:27

Кримські татари сформують уряд на материковій Україні - Іслямов

Кримські татари сформують уряд на материковій Україні - Іслямов

Кримські татари обиратимуть власного президента та створять свій уряд. Про це заявив один із лідерів кримських татар, генеральний директор кримськотатарського телеканалу "АТР" Ленур Іслямов.

"Для нас важливо мати свою землю. За часів незалежності щоразу мусили домовлятися з владою. Приходив Кучма — одна історія, в Ющенка — друга, з Януковичем третя. З Порошенком тепере своя історія. Ми хочемо аби в Україні за нами закріпили національну ідентифікацію, в якій чітко вказати що наше, де воно. Зараз продовжується те, що було створено за часів союзу. Радянський союз створив російську автономію на території Криму. Це й привело до розвалу України"

Як це зробити?

"В Україні досі багато людей, які мислять радянськими штампами. Доказ цьому переіменування населених пунктів. Верховна рада постанову прийняла, але просить зачекати доки закінчиться війна. Самі кримські татари розуміють, що треба створювати національну автономію. Ми вже створили СБУ — Криму, МВС Криму, ЖКХ — Криму. Наступний крок- замінити паспорта. Кримські тарари мають виїхати на материк і отримати новий паспорт, де буде вказано, що він проживає в кримсько- татарській автономії в складі України. Для нашого народу це велика радість. Вони будуть відчувати себе вдома, господарями. Далі нам потрібно буде створити власну кримсько- татарську армію."

Створення кримсько- татарської автономії це чіткий намір президента чи швидше піар?

"Чимало заяв президента лишається на папері. В цьому випадку ми готові потерпіти піар. Головне, що він сказав ці слова, які нам потрібні. Далі наше завдання це все реалізувати"

Що дасть Україні національна автономія кримських татар?

"Це вбереже назавжди територію від захоплення. Росіяни скористалися добротою українців до інших народів"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автономия - это 51% постоянных голосов в парламенте Крыма - представитель Меджлиса

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари сформують уряд на материковій Україні - Іслямов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі