четвер, 29 січня 2015 12:03

"Козаки Поділля" приїдуть до Львова 2 березня

"Козаки Поділля" приїдуть до Львова 2 березня

"Абсолютний патріотизм і нічого більше - козацькі танці і балет, оркестр, хор, національні костюми, сцена з козацькою символікою," - так описує директор Хмельницької філармонії Олександр Драган концерт "Козаків Поділля" у Львові.

2 березня ансамбль виступить в театрі імені Марії Заньковецької. Концертна програма має назву "На лезі шаблі наша воля".
Академічний ансамбль пісні і танцю "Козаки Поділля" створений 1938 року в місті Кам'янець-Подільський. Це перший колектив Хмельницької обласної філармонії, яка створена в цьому ж році.

Спочатку це була хорова капела, до складу якої увійшли аматори і кілька професійних артистів. Першим її керівником став симфонічний диригент Тбіліської консерваторії Борис Світличний. Зараз художнім керівником і головним диригентом є народний артист України, композитор Микола Балема. Сьогодні козачий ансамбль є лауреатом і дипломантом багатьох міжнародних конкурсів і фестивалів.

"У програмі - тільки живий звук, - додає директор. - На сцені виступатиме більше 80 артистів. Частина коштів із концерту Хмельницька філармонія передасть на закупівлю продуктів для зони АТО через Хмельницькі благодійні фонди".

Зараз ви читаєте новину «"Козаки Поділля" приїдуть до Львова 2 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі