субота, 25 січня 2020 15:45

Коронавірус ні до чого. На Черкашині від пневмонії померла 28-річна жінка-медик

Коронавірус ні до чого. На Черкашині від пневмонії померла 28-річна жінка-медик
У Кам'янській лікарні не підтверджують наявність коронавірусу

Смерть від вірусної пневмонії зафіксували на Черкащині. У місті Кам'янка померла 28-річна жінка. Сиротами залишилися двоє дітей. Про це розповів головний лікар Кам'янської районної лікарні Костянтин Тамко

– Інформація про те, що жінка померла від коронавірусу, який лютує в Китаї – неправда, – каже Костянтин Миколайович. – Це наша вірусна пневмонія, яку ми спостерігаємо останні років п'ять. Ця жінка працювала фельдшером у нашій лікарні. Сім років тому пішла в декрет. Згодом народила другу дитину. Одній сім років, іншій – два.

До медиків звернулися лише за добу до смерті

Хвора звернулася до лікарів надто пізно, коли мала утруднене дихання. У Кам'янці кажуть, що раніше жінці радили лікуватися препаратом "Таміфлю", однак у родині вважали за краще лікуватися народними методами. До медиків звернулися лише за добу до смерті.

– Я не буду коментувати ситуацію з "Таміфлю", – каже Костянтин Тамко. – Це неетично. Препарат у нашій лікарні є. Свого часу його купили за кошти районного бюджету. У первинній ланці, цілком можливо, що його немає.

Костянтин Миколайович каже, що медики лікарні миттєво відреагували на загрозу захворювання всієї родини. За дві години з моменту госпіталізації хворої були вжиті профілактичні заходи щодо чоловіка й дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пацієнт довів фельдшера "швидкої" до гіпертонічного кризу

На розтин тіла померлої викликали не місцевого паталогоанатома, а судмедексперта із сусідньої Сміли. Він установив, що в жінки "згоріло" 96% легень. Препарат "Таміфлю" коштує від 500 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус ні до чого. На Черкашині від пневмонії померла 28-річна жінка-медик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі