середа, 08 квітня 2020 03:21

Коронавірус на Дніпропетровщину "привезла" релігійна община

Коронавірус на Дніпропетровщину "привезла" релігійна община
На Дніпропетровщині коронавірус підтвердили у 41 людини.

Спалах коронавірусу у Дніпропетровській області почався через збори баптистів у Першотравенську. У місті зафіксували 21 випадок зараження, у всій області – 41.

"Там відбулося щорічне зібрання представників християнської церкви "Нове покоління". Як стверджують організатори, вони в цьому році ці збори скасували, але так чи інакше на збори з'їхалося кілька сотень людей, які розміщувалися по будинках. Частина з приїжджих знаходиться до сьогоднішнього дня в Першотравенську", - розповів голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник.

За словами Олійника, саме із Першотравенська вірус почав ширитись у інших містах: "Наприклад третій заражений в Новомосковську – це з Першотравенська приїхав, людина із Синельниківського району – це з Першотравенська приїхав".

Поліцією встановлені всі учасники зібрання. Ситуація, як каже голова обласної ради, контрольована.

Водночас Олійник розповів, що дві особи, у яких підтвердили COVID-19, і вони про це знали, покинули місце ізоляції та вирішили поїхати до Дніпра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В усіх областях встановлюють блокпости: де зупинятимуть і що мати при собі

"Двоє людей, знаючи, що у них позитивні результати і підписавши зобов'язання сидіти вдома, сьогодні вийшли з дому і збиралися поїхати в місто Дніпро. Вони були спіймані, в буквальному сенсі цього слова, оштрафовані і повернуті додому", – розповів голова обласної ради.

Наразі місцева влада прийняла рішення про обмеження виїзду з Першотравенська та в'їзду до міста з 8 квітня.

За словами голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка, нові випадки зараження вдалось виявити із допомогою поліції.

"Вчора у Першотравенську виявили 6 випадків COVID-19. Сьогодні разом із поліцією розшукали людей, з якими контактували хворі. Нажаль, серед них позитивний результат ПЛР-тесту отримали ще 15 осіб", – розповів Бондаренко.

Станом на 9 ранку 7 квітня в Україні зафіксовано 1462 випадки захворювання на COVID-19, із них 45 – летальних, одужали після коронавірусу 28 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус на Дніпропетровщину "привезла" релігійна община». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі