середа, 25 вересня 2019 11:18

"Кіт боїться підходити" - рибалка витягнув величезного коропа

Рибалка 46-річний Віталій Іванченко із Кам'янки на Черкащині побив власний рекорд та витягнув 8-кілограмового коропа.

"Все літо не знаходив собі місця. Весь час мріяв зловити коропа. Ловлю їх чимало щороку. А тут - як відрізало. Жодного за літо. Їжджу по багатьох ставках Кам'янського району й сусідньої Кіровоградської області. Але ніяк не щастило. Вже почав товариша просити із Тальнівського району. Ми колись там багатьом коропам губи рвали", - говорить рибалка.

Коропа Віталій упіймав в рідному районі у 4:00.

"Кілька років поспіль ми з товаришами складаємося по 600 гривень на рік і зарибнюємо ставок у селі Лебедівка. Ловимо вудками й спінінгами. Не люблю тих, хто полює гарпунами чи сітками. Але влітку там не ловилося. А це, хлопці кажуть, почався кльов. Я поїхав на ніч з неділі на понеділок, 16 вересня. У нас так заведено - хто рибалить, той і сторожує. Перед цим також чергував, але втекли 2 коропи. Один завів у корчі, а інший - зірвався. Зараз вони гарно клюють на горох. Позакидав спінінги зі звуковими сигналізаторами й ліг спати. Ночі вже холодні, то ще й добряче змерз. Сигналізатор пищав немов навіжений. Я відразу відчув, що попалася неабияка рибина. Дуже сильно тягало. Боявся за гачки, бо якось неправильно їх ув'язав і короп зірвався біля самого берега. Але цього разу все було гаразд".

 

Удома дзеркального коропа зважила й почистила дружина. Витягла з нього близько кілограма ікри.

"Загалом заважив 7,9 кілограмів. Це мій особистий рекорд. Кіт почув, що пахне рибою, але боявся наблизитися. Короп утричі більшим за нього був", - каже Іванченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова у чомусь: підліток підкорив Instagram ефектними селфі

Востаннє такого коропа Віталій ловив 7 років тому в невеликому ставку біля Кам'янки. Тоді рибина заважила 7,8 кг.

Микола Мохнар з Черкас під час риболовлі на Дніпрі впіймав 69-кілограмового сома. Майже 2 м завдовжки.

Зараз ви читаєте новину «"Кіт боїться підходити" - рибалка витягнув величезного коропа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі