четвер, 25 липня 2019 15:50

Кадетський корпус став державним - коли побачимо його відремонтованим

Кадетський корпус став державним - коли побачимо його відремонтованим
Кадетський корпус вертають державі. Фото:savepoltava.city

24 липня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про прийняття Полтавського Петровського кадетського корпусу в держвласність.

Про це повідомив депутат Полтавської міськради Юліан Матвійчук.

Тепер Кадетський корпус перебуватиме на балансі Державної судової адміністрації.

"Нарешті моя мрія починає збуватися. За нашим планом, через два роки тут буде відреставрований палац правосуддя, куди увійдуть усі три районні суди, що об'єднаються в єдиний окружний. також звільняться приміщення для двох дитячих садків у місті", - написав Юліан на своїй сторінці у Facebook.

За словами Юліана Матвійчука, реставруватимуть Кадетський із квітня наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти дали добу власникам скандальної прибудови до кінотеатру Котляревського

Також на першому поверсі виокремлять приміщення для музею Полтави чи коворкінгу. Єдина умова - окремий вхід. Оскільки суд - це режимний об'єкт.

"Нам лишається технічний проект рішення про підтвердження передачі Кадетського корпусу в державну власність на наступній сесії міської ради, який я підготую. Після цього необхідно буде контролювати проектні роботи, аби все йшло за першочерговим планом, а Полтава вже за 2 роки побачила відреставровану будівлю. Вірю, що полтавці забудуть її теперішній стан, як страшний сон", — додав Юлій Матвійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадетський корпус почнуть ремонтувати восени

За 2016-2018 роки в будівлі Кадетського корпусу виникло кілька пожеж. Тут постійно живуть безхатченки і проводять дозвілля підлітки.

Зараз ви читаєте новину «Кадетський корпус став державним - коли побачимо його відремонтованим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають