вівторок, 20 січня 2015 11:31

Із львівської кімнати загадок "Райвідділ" команда повинна вибратись за годину
5

Фото: Ольга Швед

У Львові два місяці тому відкрили першу кімнату загадок "Райвідділ". Логічні ігри формату "виберись з кімнати" в Україні стали популярними торік. У Києві командам гравців пропонують пройти квест "Бункер", "Кімната КГБ". У Європі такі розваги популярні вже кілька років. Найбільше кімнат із загадками відкрили в угорському "Будапешті" - 70.

"Щодня як мінімум по три команди приходять - і студенти, і співробітники, є із дітьми. Навіть туристи із Києва та з-за кордону приходять. Завдання просте - вас закривають на годину у кімнаті, треба звідти вибратися. Ну і поставити рекорд - попередня команда вийшла за 45 хвилин", - каже директор фірми у Львові "Ескейп-квест" Ростислав Зелик.

Команда з чотирьох львів'ян називають себе "Майорівка", як мікрорайон Львова, де вони всі мешкають. На кожного хлопця організатори вдягають справжні наручники, просять підписати документ, що не будуть стріляти один по одному пластиковими кульками чи щось нищити.

"Ви вчинили злочин - наприклад, вас підозрюють у корупції. Добрі міліціонери закували вас у наручники і посадили у кімнату в райвідділу. Ваше завдання - зняти наручники та вибратися із кімнати. У ній - кілька десятків логічних загадок, розгадавши які в певній послідовності, можна знайти ключ від вхідних дверей", - розповідає учасникам легенду гри Ростислав.

Команду закривають у ігровій зоні, фіксують час початку гри. У невеликій кімнаті мінімум меблів - радянський письмовий стіл, навісні тумби із кодовими замками, вішак із міліцейською формою, сейф на коді, ноутбук. Ще є загартована закрита кімната із фотографіями розшукуваних злочинців.

Через 15 хвилин команда знаходить ключ від наручників, звільняють один одного. Ще через трохи відкривають тумбочку із пневматичним пістолетом. Найдовше шукають ключ від вхідних дверей. Через 45 хвилин після початку гри команда вибирається. Ростислав вітає команду, фотографує із табличкою "Райвідділ" 43 хвилини".

"Дякую, що нічого не розтрощили і не поламали. У нас були команди, які не шукали ключ від ґратів, а просто знімали їх петель. А на вікна ми поставили решітку. Бо одні хлопці, коли не могли знайти вихід - просто відкривали його і вилізли. А про розтрощені тумбочки я вже мовчу. Третина учасників так не знаходить виходу із кімнати. Команда дівчаток перші хвилини щось шукали, а потім сіли і чекали закінчення гри, так і не розібралися що до чого. А приходили родини із дітьми, то діти навіть швидше знаходили розгадки. Дорослі інколи придумують складніші вирішення. Наприклад, побачили через вікно на вулиці сторожа, який курив. Рахували кількість затяжок, потім підбирали код до замка", - пояснює Ростислав.

Через тиждень поряд відкривають другу кімнату – Загадка Моріарті. Сюжет кімнати побудовано на основі британського телесеріалу про Шерлока Холмса. Учасникам гри доведеться детонувати бомбу, закладену в Лондонському метро злим професором Моріарті.

Зараз ви читаєте новину «Із львівської кімнати загадок "Райвідділ" команда повинна вибратись за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі