вівторок, 05 липня 2022 19:11

Із басейном та прозорим дахом – у Львові будують навчальний заклад нового формату
3

У Львові погодили зведення сучасної школи, яка стане новим корпусом ліцею №80 у мікрорайоні Новий Львів.

Зараз на місці майбутньої будови тривають геологічні дослідження. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

У Львові збудують нову сучасну школу
Фото: ЛМР
У Львові збудують нову сучасну школу
У Львові збудують нову сучасну школу

Ще у грудні 2021 року ЛМР погодила реконструкцію та добудову ліцею №80.

За задумом архітекторів, школа матиме частково прозору покрівлю зі скляними ліхтарями. Стіни зі скла відділятимуть класи від загальної території, приміщення для робототехніки, класів іноземних мов, інформатики, музики, моделювання, хореографії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові зроблять цифрові копії Вірменського собору та двох церков

Там також планують зробити великий спортивний зал, сходи, що можна буде використовувати як відкритий амфітеатр, і басейн на 25 м довжиною.

Передбачили також укриття для всіх учнів, яким буде тир. У планах будови є і спеціальні приміщення для дітей, де вони можуть здобути парамедичний досвід

"Проєкт планується дуже крутий. Могли б просто добудувати типовий навчальний корпус, але є бажання і можливість у забудовника. Тож в результаті очікуємо на заклад, який не на словах відповідатиме останнім тенденціям шкільної освіти у світі", – зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Усі роботи відбуваються коштом приватного забудовника.

У Львові цього року конкурс проєктів громадського бюджету не відбудеться. Переможці 2021 року, які мали отримати виплати 2022-го, грошей поки що не отримають. Це здебільшого проєкти будівництва, ремонту й благоустрою вулиць, громадських просторів і творчих закладів.

Зараз ви читаєте новину «Із басейном та прозорим дахом – у Львові будують навчальний заклад нового формату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі