Ексклюзиви
пʼятниця, 08 липня 2016 21:24

Іспанського характеру, сексуальності та грації вчитимуть вихідними у Львові
6

8 липня у Львові розпочався сьомий Фестиваль фламенко "Fandango de Ucrania". До міста з'їхались кращі аматорські школи іспанського народного танцю. Три дні поспіль учасники проводитимуть майстер класи, влаштують показові концерти та імпровізовані танці серед міста.

"Цього року до Львова приїхали лише українські школи та колективи. Є учасники з Києва, Харкова, Дніпра, Івано-Франківська, Тернополя, Бердянська, Одеси. Буде багато концертів, майстер класів, імпровізацій. В неділю організуємо вуличне фламенко, щоб всі охочі могли спробувати свої сили, повчитися цього красивого іспанського танцю з характером", - каже Ольга Островерх із київської студії фламенко.

Львівський фестиваль фламенко не має спонсорів та офіційного статусу. Щороку збирає учасників, які просто люблять танцювати. Ідея організувати подібне дійство в місті, належить танцюристам Олександру та Наталі Ліпським. Ще у 2009 році вони, подорожуючи Україною та танцювальними школами іспанського танцю, вирішили зібрати студії фламенко у Львові.

"Львів дуже нагадує іспанську Савілью. Тут такі ж красиві кам'яні будівлі, вузькі вулички. Тому продемонструвати справжній характер фламенко виходить у Львові як ніде більше. Професійної школи цього танцютут нема. Тому Львів вважаємо ще й своєрідним нейтральним містом, на відміну від Харкова чи Києва", - додає Островерх.

Організатори впродовж трьох днів у Львові обіцяють навчити справжнього іспанського характеру, грації та сексуальності.

Читайтк також: "Альоні Апіній буде нелегко набрати зал у Чигирині, Кривому Розі чи Костянтинівці" - організатор Alfa Jazz Fest

"В наших колективах жінки, які не мають жодного відношення до танців. Є вчителі, медики, менеджери з туристичних агенцій. Займаються в школі 2-3 роки і демонструють справжній клас. Навчитися танцювати фламенко легко, коли у жінки є характер і відчуття того, що вона танцює. А от відчувати – навчити вже важче, навіть якщо у тебе все прекрасно з грацією. Вік обмеженням не стає. Приходять жінки і в 30, і в 40, і в 60 років", - каже Анна Рожко хореограф Дніпровської школи фламенко "Естрелла".

Зараз ви читаєте новину «Іспанського характеру, сексуальності та грації вчитимуть вихідними у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути