середа, 17 травня 2017 22:23

Інвестор нового асфальтного заводу обіцяє будувати дороги
14

У місті Миколаїв на Львівщині відкрили асфальтний завод «Алов»
Фото: Валерій Шмаков
У місті Миколаїв на Львівщині відкрили асфальтний завод «Алов»
У місті Миколаїв на Львівщині відкрили асфальтний завод «Алов»
У місті Миколаїв на Львівщині відкрили асфальтний завод «Алов»
Власник ТоЗВ «Алов» Алієв Зіяддін Ісмаіл Огли

У місті Миколаїв на Львівщині відкрили асфальтний завод "Алов".

Інвестор з Азербайджану має намір намір не лише виготовляти асфальт, а й будувати українські дороги.

Підприємство запрацювало на території миколаївського комбінату будівельних конструкцій, де встановили виробничу лінію швейцарсько-італійського заводу Amman. Громадянин Азербайджану Зіяддін Алієв вклав у свою компанію 7 млн.євро. Завод видаватиме 180 тонн асфальту в годину та забезпечить робочими місцями 100 працівників.

Також бізнесмен планує брати участь у тендерах на будівництво доріг в Україні. На території заводу уже стоять 39 одиниць дорожньої техніки: фрези, самоскиди, віброкатки, гудранатори.

"Всі документи для участі в тендерах у нас готові", – сказав бізнесмен.

Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв зазначив, що нині в Азербайджані вміють будувати дороги та хайвеї світового стандарту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці потерпають від викидів асфальтного заводу

"Щороку в Баку проводиться Формула-1. Це вже показник. Підтягнута інфраструктура і хороші дороги – це перший показник для розвитку економіки країни, це ми відчули на собі в Азербайджані. У нас тепер потужні транзитні коридори, від яких країна отримує дивіденди", - відзначив посол.

За словами в.о. голови "Укравтодору" Славоміра Новака, відкриття таких заводів – це знак довіри іноземних компаній до України.

"Це також перші кроки проекту з будівництва автобану між Балтійським та Чорним морем. Це буде коридор між портами Гданська та Одеси а також нові можливості для розвитку економіки країни", – наголосив він.

Стало відомо де найближчим часом в Україні з'являться платні автомобільні магістралі. Автобани мають розташувати паралельно вже існуючим трасам. Ті залишаться безкоштовними.

Зараз ви читаєте новину «Інвестор нового асфальтного заводу обіцяє будувати дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі