понеділок, 17 квітня 2017 03:28

Художниця закодовує долю на тканині
6

Виставка "Древо життя" майстрині Наталі Євдокименко-Проданчук відкрилася у кав'ярні-музеї "Фіксаж".

У своїх роботах жінка закодовує долю України – на щастя та на добробут. Її твори ніби фрагменти з минулого, з наскельних розписів, а одночасно – з майбутнього, бо в десятки разів ускладнені. Повідомляє zaxid.net.

Це не батік і не графіка. Художниця називаєт св авторську техніку графіка-батік.

"Я використовую і трипільську символіку. До прикладу, знак родючості, де кожне зернятко дає паросток. Він росте і дає квітку. Я цей паросток асоціюю з людиною. Народжується людина, росте, дозріває, має свої переконання, досягає свого цвіту".

Квітка – закодований цвіт нації. Птах – світла душа, як у фольклорі. Майстриня малює спеціальними фарбами на велюрі, тафті та на домотканному полотні. Аби малюнок був довговічним його пропрасовують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гнилицький малював віником і фарбою для підлоги

За словами Наталі один непосидючий малюк, змальовуючи її роботи, став спокійнішим і розвивався гармонійніше. А сім'я, яка не мала дітей – дочекалася.

"Сім'я хотіла мати дітей. Вони купили мою роботу і народили дитятко. А потім купили іншу роботу, щоб мати ще одне. І це вони мені дзвонили і просто відкритим текстом говорили. Це реальність, говорю так, як є", – розповіла художниця.

Майстриня мріє створити колекцію одягу з етномотивами. А поки що роботи можна оглянути в кав'ярні-музеї "Фіксаж" протягом трьох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Художниця закодовує долю на тканині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі