четвер, 15 червня 2017 14:22

Екоактивісти встановили компостери для переробки харчових відходів

Екоактивісти встановили компостери для переробки харчових відходів
Львівські екоактивісти встановили компостери для переробки харчових відходів на біогумос

У Львові в Парку культури і відпочинку ім. Хмельницького на території урбансаду екологічні активісти встановили два компостери для переробки харчових відходів на біогумус.

Він утворюється внаслідок переробки органічних відходів мікроорганізмами та спеціально підібраними культурами хробаків. Це збалансоване, якісне добриво природного походження. Його використовуватимуть на навчальних грядках та клумбах в урбансаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі навчилися перетворювати відходи в органічне добриво

"Щоб запустити процес ферментації і уникнути процесу гниття, подрібнені органічні відходи обробляють спеціальними препаратами, які містять ефективні мікроорганізми. Далі запускають хробаків, наприклад "червоних каліфорнійських", які харчуються органічними відходами. Вони переробляють органіку на біогумус. Процес наповнення компостера та переробки триватиме два місяці. Тож наприкінці літа в урбансаду отримають власне добриво", - розповіла координаторка проекту Тетяна Чучко.

Для виготовлення компостерів використали дерев'яні палети та будівельну сітку.

Зараз ви читаєте новину «Екоактивісти встановили компостери для переробки харчових відходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі