субота, 25 травня 2013 18:02

"Для чого тобі три іномарки? Сідай на велосипед!" - в Черкасах пройшов велопарад
13

Фото: Фото: Захар Колісніченко

Більше трьохсот учасників зібрав сьогодні щорічний велопарад "Велодень" у Черкасах. Любителі їзди на велосипедах проїхали колоною центральною вулицею міста.

З 9.00 на площі 700-річчя Черкас збираються велосипедисти. Через дві години вони займають усю площу. Чимало велорайдерів приїжджають із дітьми. Серед любителів двоколісних чимало й жінок.

26-річна Ірина Кириченко вперше бере участь у велопараді: "Цього року я вперше спробувала їздити на велосипеді. Це був триденний тур на витривалість. І вирішила, що й в Черкасах потрібно кататись. Це не тільки здоров'я. Це об'єдну людей і допомагає зробити кращим себе".

"Наша мета - взаємоповага на дорогах. Щоб водій і велосипедист один одного поважали. А буде повага і культура на дорозі, то буде і все", - говорить один з організаторів 32-річний Павло Харченко. На багажнику його гірського велосипеда прикріплене дитяче велосидіння. Туди Павло посадовив дочку. Велосипеди у їх сім'ї - хоббі.

Об 11.07 колона велосипедистів рушає бульваром Шевченка в супроводі ДАІ. Прямують до парку 50-річчя радянської влади – це майже сім з половиною кілометрів. Колона розтягується дорогою більш ніж на 600 метрів. Позад неї з часом збирається чимала пробка. Дехто доєднується до колони по дорозі.

"Велосипед – це життя. Щодня на ньому проводжу по кілька годин. У вихідні можу й увесь день. Я займаюсь фрірайдом – це стиль їзди, який включає в себе всі відомі стилі. Та як би ти не їздив - головне дотримуватись правил і поважати інших учасників дорожнього руху" - каже 22-річний черкасець Дмитро Денисов. На голові у нього шолом, на руках – захисні рукавиці. Велосипед має двохпідвісний зі здоровенними амортизаторами.

О 12.00 колона завертає у парк. Опісля параду і загальної фотосесії тут стартують конкурси та традиційна гонка "Велодень".

56-річний Олександр – один з найстарших учасників пробігу, черговий раз бере участь у параді задля популяризації велоруху.

"Вся Європа їздить на велосипедах! Мер Лондона, датський парламент. А в нас? Політик молодий, а в його декларації три іномарки! Для чого тобі три іномарки? Сідай на велосипед! Потрібно популяризувати велосипед як засіб пересування, відпочинку, як здоровий спосіб життя", - говорить чоловік.

8 червня у Черкасах планують провести ще й дівчачий велопарад.

Зараз ви читаєте новину «"Для чого тобі три іномарки? Сідай на велосипед!" - в Черкасах пройшов велопарад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі