середа, 14 червня 2017 17:34

Директор гімназії оголосив голодування

Директор гімназії оголосив голодування
Директор гімназії Іван Лепкий оголосив голодування. Фото: Фейсбук гімназії

Директор гімназії імені Богдана Лепкого у місті Дрогобич на Львівщині розпочав голодування. Протестує проти свавілля міської влади щодо статусу гімназії.

"Від 1 вересня 2016 року з міського бюджету заборгували півмільйона на зарплати учителям. У гімназіях, на відміну від звичайних шкіл, учні діляться на групи на більшій кількості предметів. Кожну групу веде інший вчитель, який має за це отримувати зарплату. У нас додатково діляться на дві групи література і математика. За додаткові поділи вчителям мають платити не з міністерства, а з міського бюджету, оскільки гімназія дає кращу якість освіти, ніж звичайна школа. Натомість упродовж останнього навчального року виходить, що п'ять учителів залишаються зовсім без зарплати", – пояснює директор гімназії Іван Лепкий.

Середня зарплата вчителів у гімназії, зі слів директора, становить 6-7 тисяч гривень.

"Ми отримуємо надбавки за престижність педагогічної праці у розмірі 20%. З 1 вересня до 1 січня, щоб вистачило на зарплати усім, я і 60 учителів віддавали зі своїх надбавок 13%, а це близько 400-500 гривень. Потім нам видали 135 тисяч гривень, то з січня ми віддаємо 9% надбавок. Але набігла кругленька сума, тому надалі не будемо терпіти такого", – продовжує директор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Останню зарплату видали чоловічими куртками"

Він та інші вчителі 13 червня оголосили почергове голодування. Кожен голодуватиме 2-3 дні.

"Міський відділ освіти зазіхає на статус гімназії. У статуті про цей поділ предметів спеціально наробили помилок. Я за це подав до суду. 60 учителів подали позови про невиплати", – зазначив він.

Під міською радою Дрогобича учителі 13 червня проводили пікет. Чиновники не вийшли до них. Не відреагували на вимоги.

Найбільше в Україні можна заробити у сфері фінансової та страхової діяльності. Середня зарплата таких фахівців становить майже 12 тис. грн. Найменші в Україні зарплати – у сферах харчування: 4,6 тис. грн, у сільському, лісовому та рибному господарстві - 4,8-5,1 тис. грн. Освітяни та медики заробляють до 5,3 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Директор гімназії оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі