пʼятниця, 25 червня 2021 17:41

Депутатка від "Партії Шарія" влаштувала скандал

Депутатка від "Партії Шарія" влаштувала скандал
Депутат вимагала, щоб з нею говорили російською, а тим, хто не розуміє російську - запросили перекладача. Фото: скріншот з відео

Депутатка міської ради в Одесі від "Партії Шарія" Ніна Ісаченко запропонувала запросити перекладача до сесійної зали.

Так відреагувала на прохання колег не говорити російською, яку вони не розуміють. Спілкуватися українською Ісаченко відмовилася, пише "Думская".

"Я філолог української мови. Я надаю перевагу говорити тією мовою, якою мені зручно", – сказала Ісаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киві вручили підозру за комуністичні замашки

На інцидент відреагувала депутатка від "Європейської солідарності" Ярослава Вітко. Вона готує звернення до уповноваженого із захисту державної мови.

"Радимо шановній колезі наступного разу балотуватися в органи місцевого самоврядування ПМР або інших квазіреспублік – там українською необов'язково виступати", – написала нардепка у Facebook.

Депутат міськради Харкова від ОПЗЖ Андрій Лесик теж відмовився виступати українською та заявив, що в Україні відбувся збройний державний переворот. У результаті депутати та активісти відштовхнули Лесика від трибуни. У залі почали скандувати: "Чемодан – вокзал – Росія".

Зараз ви читаєте новину «Депутатка від "Партії Шарія" влаштувала скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі