понеділок, 26 липня 2021 15:03

Давав статус УБД за хабар: військовому "світить" 10 років тюрми
6

На Дніпропетровщині затримали командира роти однієї з військових частин, який за гроші надавав підлеглим статус учасників бойових дій.

Капітан розробив схему видавання УБД без фактичного перебування військових у районі проведення операції Об'єднаних сил, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

"Силовики затримали капітана ЗСУ під час отримання хабаря від підлеглого в місті Новомосковськ Дніпропетровської області. З жовтня 2020 року військова частина командира дислокується в районі ООС на Донбасі. Користуючись цим, він за 40 тис. грн дописував військових у ротацію", - ідеться в повідомленні.

Задокументували кілька десятків військовослужбовців, які перебували вдома, хоча мали бути на передовій.

Командира роти однієї із військових частин за гроші надавав підлеглим статус учасників бойових дій
Фото: dbr.gov.ua
Затриманому повідомили про підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди
Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років
З жовтня 2020 року військова частина командира дислокується у районі проведення операції ООС
Капітан розробив схему видачі УбД без фактичного перебування військових на передовій

Затриманому повідомили про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від п'яти до 10 років. Слідчі дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики вимагали хабарі у ветеранів АТО/ООС за інвалідність

З початку військової агресії Росії проти України статус учасника бойових дій отримали понад 550 працівників органів прокуратури. Чи є в штаті генпрокуратури працівники, що безпосередньо брали участь у бойових діях - невідомо, оскільки ці дані "для службового користування". Проблема з верифікацією учасників бойових дій лишається і донині. У багатьох добровольців немає посвідчення учасника бойових дій, оскільки в них немає документів, які це підтверджують.

Зараз ви читаєте новину «Давав статус УБД за хабар: військовому "світить" 10 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі