Ексклюзиви
понеділок, 20 квітня 2020 15:05

Цвітіння сакури в Ужгороді: показали вражаючі фото
9

Фото: Фото: Сергій Гудак/Укрінформ

В Ужгороді на Закарпатті цвітуть сакури. Квітнути дерева почали в 10-их числах квітня. Цвітіння триватиме від півтора тижнів - залежно від погоди.

Перша згадка про японську вишню в Ужгороді зустрічається в письмових джерелах XIV століття. Тоді Другети - угорські феодальні магнати володіли Ужгородом з 1322 по 1684 роки - насаджували в саду дерева, завезені з Італії.

Масово сакури завезли в Ужгород у 1920-30-х роках минулого століття, коли територія Закарпаття було в складі Чехословаччини. У мікрорайоні Галагов, який сьогодні є центром міста, була болотиста місцевість, сакуру дендрологи рекомендували як дерево, якому підходить закарпатський клімат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найстарішу сакуру Закарпаття

У попередні роки "Укрзалізниця" призначала додатковий поїзд "Київ - Ужгород" через зростання попиту на квитки у час цвітіння сакур. Із 18 березня в Україні призупинили пасажирське сполучення у зв'язку з карантинними заходами через пандемію коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Цвітіння сакури в Ужгороді: показали вражаючі фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути