вівторок, 26 серпня 2014 13:17

Цьогорічний Сорочинський ярмарок відвідало вп'ятеро менше гостей

Цьогорічний Сорочинський ярмарок відвідало вп'ятеро менше гостей

 24 серпня в селі Великі Сорочинці Миргородського району на Полтавщині закрили національний Сорочинський ярмарок. На церемонію, як і на відкриття, не приїхали представники вищого керівництва держави.

 За підрахунками організаторів, цьогорічний ярмарок відвідало близько 100 тисяч людей. В минулі роки було вп'ятеро більше.

 "Найбільше від цього потерпіли місцеві мешканці. Половина селян в нас безробітні, торгівля на ярмарку їх дуже виручала, - розповіла Світлана Свищева, керівник проекту Сорочинський ярмарок. - Ми про економічну складову взагалі не говоримо. На цьогорічному ярмарку важлива інша річ — неабиякий патріотизм. В повітрі відчувався дух єдності українського народу. Коли була хвилина мовчання за загиблою Небесною сотнею, люди навіть в проходах зупинялися, а в кафе власники вимикали музику. Також вразило, коли весь ярмарок співав гімн України. Тому можу сказати, що наступного року ми обов'язково знову організуємо цей захід. Наша структура не збирається розпадатися".

 Закривав ярмарок губернатор Полтавщини Віктор Бугайчук, також брав участь головний міліціонер області Іван Корсун. 3-м учасникам АТО він вручив президентську державну нагороду "За захист Вітчизни". Також 20-м міліціонерам області за сумлінну роботу достроково підвищив службові звання, а 30-м вручили грамоти та відомчі відзнаки УМВС.

 В Полтавській обласній міліції заявили, що за перебіг ярмарки не сталося жодного правопорушення. В автоінспекції повідомили, що спіймали 13 п'яних водіїв.

Зараз ви читаєте новину «Цьогорічний Сорочинський ярмарок відвідало вп'ятеро менше гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі