субота, 28 жовтня 2017 04:15

Чиновники знесуть пам'ятник Шевченку

  У центрі Вінниці знесуть пам'ятник Тарасу Шевченку.  Фото: соціальні мережі.
У центрі Вінниці знесуть пам'ятник Тарасу Шевченку. Фото: соціальні мережі.

У Вінниці в центрі міста знесуть пам'ятник українському поету Тарасу Шевченку. Замість нього на площі Небесної Сотні встановлять однойменний монумент під назвою "Дерево Свободи".

Монумент Шевченку планує забрати депутат Володимир Базелюк.

"Пaм'ятник Тaрaсу Шевченку, що зaрaз стоїть нa площі Небесної Сотні, стaвився зa мої кошти у 2014 році. Тоді до мене звернувся чоловік, який готовий був його зробити, aле в нього не було коштів, тому я його проплатив", - каже Базелюк.

Депутат додав, що має намір передати пам'ятник Шевченку одному з навчальних закладів Вінниці.

Водночас, активіст Юрій "Хорт" Павленко заявив на своїй сторінці facebook, що він планує організувати цілодобове чергування на Майдані Героїв Небесної Сотні, аби не дати забрати звідти погруддя Шевченка та натомість встановити пам'ятник "Дерево Свободи".

"...Треба сказати, що Тарас давно "муляє очі" вінницькій владі, контрольованій паразитарним збродом на чолі з Володею Гройсманом. Раніше вони роками вперто відмовлялися встановити на центральній площі міста (Театральній) повноцінний пам'ятник Тарасові".

"...Вважаю, що необхідно встановити ЦІЛОДОБОВЕ ЧЕРГУВАННЯ біля погруддя на площі і охороняти Кобзаря", - додав активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, які трамваї привезуть із Швейцарії

27 жовтня міська рада проголосувала зa встaновлення "Деревa Свободи" нa місці погруддя Тaрaсу Шевченку. В основі композиції "Дерева..." – вишня, виготовлена з бронзи. На гілочках квіточки. Вони символізують народження нових воїнів світу, які будуть захищати Україну та її цінності. Квіти, які впали на штирі, це душі загиблих людей, Небесної Сотні. Їх офіційно 107. На кожній квіточці буде ім'я і прізвище Героя. Встановити пам'ятник планують до четвертої річниці Майдану – в лютому 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники знесуть пам'ятник Шевченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі