четвер, 14 березня 2019 10:05

Через господарські роботи на Полтавщині гинуть тварини та птахи

Через господарські роботи на Полтавщині гинуть тварини та птахи
У пожежах гинуть тварини та птахи. Фото: depo.ua

Навесні стається чимало пожеж у лісах, на полях і на території приватних господарств. Вогнеборці щодоби отримують до 40 викликів по Полтавщині. Кажуть, у вогні гинуть багато дрібних тварин і птахів.

"Через вітер чи неуважність люди не завжди можуть впоратись із вогнем. Коли йде лінія вогню, то знищує все на своєму шляху. Гинуть здебільшого птахи на гніздах, зайці, їжачки, лисички. Багато їх знаходять пожежники на згарищі", - розповіла речниця ГУ ДСНС Полтавщини Світлана Рибалко.

Цьогоріч у березні були дощі і відтягли час прибирань, а разом із ним і пожеж. Рибалко зазначає, що уникнути таких наслідків можна. Для цього достатньо не спалювати траву, а скошувати. Також у приватних господарствах можна обладнати компостні ями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вогонь у лісі гасять 3 тисячі пожежних - показали вражаючі фото стихії

"Найголовніша проблема — лінь, легше все спалити. Дехто вважає, що так краще для землі. Проте це хибна думка", - сказала Світлана Рибалко.

Бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували масштабну пожежу в Нижньодністровському національному природному парку в Одеській області.

Зараз ви читаєте новину «Через господарські роботи на Полтавщині гинуть тварини та птахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають