четвер, 13 червня 2019 15:51

"Були і 200-ті, і 300-ті. Але наші хлопці почуваються впевнено" – з ООС повернулися 200 десантників
21

13 червня у Львові вітали понад 200 військових 80 окремої десантно-штурмової бригади, які повернулись з району операції Об'єднаних сил.
Фото: Валерій Шмаков
Понад 200 десантників 80 ОДШБр повернулись з району операції Об'єднаних сил
Урочистості розпочались хвилиною мовчання за полеглими воїнами-десантниками.
Понад 200 десантників 80 ОДШБр повернулись з району операції Об'єднаних сил
Понад 200 десантників 80 ОДШБр повернулись з району операції Об'єднаних сил

13 червня у Львові вітали понад 200 військових 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, які повернулися з району операції Об'єднаних сил.

Урочистості розпочалися хвилиною мовчання за полеглими воїнами-десантниками. Капелан бригади Михайло Дулька відправив панахиду.

"Служу у Збройних силах у 80-й бригаді із 1998-го. З початку війни одразу пішов захищати Україну. У цій ротації в зоні ООС провів 8 місяців. Ніс службу під Широкиним і Водяним, - розповідає командир інженерно-саперової роти капітан Руслан Панезьоров, - Удень ніхто не стріляє. А ввечері чи вночі, коли противник провокує - даємо адекватну відповідь. Із середини лютого до середини березня тривали найгарячіші бої. Майже місяць до нас прилітала крупнокаліберна артилерія 120 мм та 122 мм. Були і 200-ті, і 300-ті. Але наші хлопці почуваються впевнено, усі готові боронити свій край. Якщо прийдеться - будемо йти вперед".

"Під час ротації підрозділи нашої бригади мали завдання утримувати лінію зіткнення у визначених районах на півдні ООС. Завдання - виконані. На жаль, у нас 2 загиблих, - каже командир 80-ї окремої десантно-штурмової бригади полковник Володимир Шворак. - Закінчення однієї ротації означає початок іншої. Але звісно увесь особовий склад відпочиватиме 1,5 місяця. Для військових - це достатньо часу, аби відновити свої сили та бойовий дух. За той час уся військова техніка має пройти технічне обслуговування. Далі буде відновлення боєздатності бригади, проведення заходів бойового злагодження і виконання наступних завдань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишилось 100 м до Донецька: як звільняють українські землі королівські піхотинці

Командир бригади полковник Володимир Шворак також подякував військовим за успішне виконання бойового завдання. У промові він висловив надію, що військові і далі з честю служитимуть Україні.

Воїнів привітали і нагородили державними відзнаками начальник Львівського гарнізону – начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук, в.о. голови ЛОДА Ростислав Замлинський, голова Львівської облради Олександр Ганущин, заступник голови Львова Андрій Москаленко та інші гості урочистого дійства.

12 червня бойовики на Донбасі 28 разів порушили режим припинення вогню. 3 рази застосували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 та 82 мм. Одного українського військового поранено.

Зараз ви читаєте новину «"Були і 200-ті, і 300-ті. Але наші хлопці почуваються впевнено" – з ООС повернулися 200 десантників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі