пʼятниця, 07 вересня 2018 03:28

Боєць-розвідник після війни почав вирощувати троянди

Боєць-розвідник після війни почав вирощувати троянди
Андрій Дробіт та його дружина вирощують еустоми. Фото: з відкритих джерел

Андрій Дробіт з розвідника перекваліфікувався у садівники після повернення із АТО. Разом із дружиною вирощує особливі ірландські троянди. 6 тис еустом розквітають у с. Вислобоки поблизу Львова, а у мріях бійця – справжній квітковий магазин.

Про це повідомляє Zaxid.net.

"Вмикаємо музичний центр, робимо таку ауру класну. Ходимо – слухаємо, весело і цікаво, а також квітам прикольно – слухають і краще ростуть", - каже Андрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник показав оголених львів'янок

Під музику в теплі і затишку розквітають сімейні еустоми або ж лізіантуси. На пустирі поблизу дому чоловік облаштував теплицю із крапельним поливом. Спершу думав про полуниці, але потім зацікавився екзотичною квіткою. Закупив партію саджанців, які тепер сім'я доглядає наче своїх улюбленців.

"Вони насправді тільки починають розквітати. Ні троянда, ні жодна квітка з ними не зрівняється. Люди, було, йшли й питали, чи будемо садити квіти. Спочатку думали, що будемо вирощувати полуницю. Так декілька людей нас запитали про квіти. От ми собі й справді задумалися: а чому би дійсно не посадити квіти".

У 2015 році Андрій пробирався тилами ворога на сході країни. Там набрався терпіння та вміння помічати найменші деталі. Сьогодні досвід розвідника потрібний, аби орієнтуватись у квітковому різноманітті. Надихнувся історіями успіху побратимів по зброї. Каже, хоча квіточки ще не окупили витрат, спробувати власний бізнес таки варто.

"Коли збирають атовців і вони показують, як досягли успіху, то в тебе теж відкладається в голові. Я теж хочу спробувати. Адже ці хлопці, які почали бізнес, надихають дуже сильно, серйозна мотивація. Ти думаєш: я ж не сам".

Дружина бійця жартує, що Андрій щодня засипає її квітами. У сімейному бізнесі жінка займається оформленням святкових букетів.

Та в теплиці дозрівають не лише троянди. Поряд із кольоровою плантацією із шести барв лізіантуса – всі родичі гарбузові.

"Росте в нас тут лимон, малина, пахнюча штучка називається лаванда, перець гігант – я не знаю, чому він такий виріс. Помідори. А ще маємо кавун. Він вже скоро буде", – розповідає про "мешканців" теплиці Андрій Дробіт.

Постійного місця збуту вирощених рослин у сім'ї поки що немає. Букети реалізовують власними силами. Люди купують ірландські троянди на подарунок через знайомих та Facebook. Родина хоче розвивати квітковий бізнес, а у мріях – власний магазин.

У Львові вже впродовж кількох місяців працює оновлена бібліотека, що обслуговує понад 2,5 тис читачів. Після реконструкції вона називається Пазл-бібліотекою.

Зараз ви читаєте новину «Боєць-розвідник після війни почав вирощувати троянди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі