субота, 14 вересня 2019 18:03

Безкоштовний хліб і ретроавто - як святкує місто своє день народження
14

14 вересня у Вінниці розпочалися святкування 656-річчя міста. Офіційні святкування розпочалися о 14:00. Традиційно вулиця Соборна стала пішохідною.

Вже біля театру розпочинаються урочисті заходи. Дорогу від зупинки "Театральна" в сторону центру і до Майдану Незалежності, перекрили. Поруч з телестудією "Вінтера" місцеві продають магніти з зображенням Вінниці. Просять від 10 до 50 гривень.


Автор: Ірина Кальченко
  Презентація еко-фесту "Діли"
Презентація еко-фесту "Діли"

Прямо на вулиці презентують програму майбутнього еко-фесту "Діли". Він відбудеться 22 вересня на ювелірному заводі "Кристал".

Трохи далі розмістили стіл зі смаколиками. Тут є шоколад без цукру, мармелад, натуральна пастила. Вартість солодощів стартує від 15 гривень. Поруч – продають кукурудзяну, гарбузову та соняшникову олію. Місцеві підприємці тут пропонують скуштувати хлібці з вінницького борошно. В цій ж ятці роздають безкоштовно хліб.

Автор: Ірина Кальченко
  На день міста продавали мед, солодощі та олію місцевого виробництва
На день міста продавали мед, солодощі та олію місцевого виробництва

От 50 гривень просять за мед у баночці. Є з акації, липи та гречаний.

Біля музею мініатюрних автомобілів розташували ще виставку ретроавтомобілів.

Поруч з міськрадою проводиться конкурс вінницького художника Натана Альтмана "Спогади". Юні вінничани з Вінницької дитячої школи мистецтв на Брацлавській малюють своє бачення міста.

"Це місцевий конкурс, який придуманий міською владою, аби пам'ятати талант Альтмана. У кожного учня є своє ідея, думка і своє рішення малюнка. І я як вчитель – керую процесом, підказую. Результати скажуть після 18:00. Приз - невідомий", - каже Gazeta.ua викладач Світлана Леонідівна.

З 15 до 19 години біля міської ради планують різноманітні заходи. Вперше у Вінниці відбудеться фестиваль військових духових оркестрів України "Музика над Бугом". Виступи готують оркестри з Вінниці, Чернігова та Одеси.

Автор: Ірина Кальченко
 
На цьому ж місці облаштували локацію, присвячену історичному проекту "Вінниця: генеалогія самоврядності".

Фото: Ірина Кальченко
Карта районів Вінниці
Презентація еко-фесту "Діли"

Завершиться святкування Дня Вінниці концертом на площі Василя Стуса. Виступатимуть Ірина Федишин, Pianoбой, Сергій Міхалок та оркестр "Ляпіс 98". Початок концерту – 19:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пародії на пісні та чорний повітряний кіт - як проходить вінниціанський кінофестиваль

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовний хліб і ретроавто - як святкує місто своє день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі