четвер, 08 листопада 2018 12:40

Без даху і техніки: як виживає родина погорільців
13

У селі Гожули Полтавського району згорів будинок по вулиці Луговій, 11. Пожежу гасили 3 год. Зайнялася стара проводка на горищі. Родина Свириденків більше тижня живе в оселі без даху та електроенергії.

У яких умовах живуть погорільці та як облаштували побут, - у репортажі Gazeta.ua

"На горищі щось затріщало. Поліз драбиною, щоб подивитися. Побачив густий дим. Заціпенів. Закрутилося у голові. Навіть губи обпекло. Ледве вибрався. Дружина побігла у кімнату, щоб забрати з шафи документи", — каже Валерій Свириденко.

У хаті - сиро. Немає даху. Збитки - 100 тис. грн. Родина залишилася без побутових приладів, меблів, посуду, комп'ютера, телевізора, холодильника, ліжка.

"За що нам таке горе? Злякалася до смерті. Вхопила чоловіка - і гайда на вулицю. Саме зателефонував онук Дмитро. Йому сусіди сказали про пожежу. Він викликав пожежників. Сусіди збіглися, але ніхто нічим зарадити не міг. Валєра поривався вскочити у вогонь, та люди не дали", — додає Валентина Сидоренко.

На подвір'ї лежать обгорілі речі — шифер, деревина, побутова техніка. Розкидані плавлені пластикові бляшанки та скляний посуд. На хаті лишилися пошарпані цегляні стіни, покриті кіптявою. Дім був збудований 1968-го. На 55 "квадратів", із 2 спальнями, залом, кухнею, ванною, коридором.

"Зараз головне перекрити дах. Решту будемо робити весною, коли потепліє. Поміняємо проводку. Це більше 15 тисяч. Зараз за одну розетку 150 гривень беруть. Поки що палимо свічки. Із дружиною мостимося в одній кімнатці на маленькому ліжку. Тут є стіл, газова плита, 2 стільці. Холодильник - із відірваною дверцею. Вмикаємо духовку, щоб нагрітися. Котел немає сенсу топити, адже в інших кімнатах — протяг. Із одягу лишилося зимові речі та домашнє. Такий мені подарунок на 80- річчя, яке буде через 3 місяці. Хоч би якось перебути зиму", — додав чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа знищила магазин одягу на ринку

Сільрада виділила на відновлення будинку 3 тис. грн.

"Більше не мають. Добре, син Сергій із товаришем розчищають усе, починають лагодити дах. Дочка Ірина має пенсію. Вона на групі із інвалідності. Живе у сусідньому селі. Сусіди — пенсіонери, ледве виживають. Тож самі будемо викручуватися", — підкреслив.

Правоохоронці опитали Свириденків і сусідів, щоб пересвідчитись у тому, чи це не підпал.

Карта Приватбанку: 4149497859544837 (Свириденко Валерій Якович)

У ніч на 8 листопада в Києві за адресою вулиця Лисогірська, 12 сталася пожежа. Горіли складські приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Без даху і техніки: як виживає родина погорільців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі