пʼятниця, 04 квітня 2014 21:54

"Японська весна" у Львові: фотографії землетрусу, чайна церемонія, майстер-класи із виготовлення ікебани та орігамі
13

Фото: Ольга ШВЕД

4 квітня у Львові відкрили фестиваль "Японська весна", який триватиме з 4 до 6 квітня. У рамках фестивалю заплановано безліч різноманітних майстер-класів, лекцій та культурних атракцій. Усі заходи є безкоштовними.

В рамках фестивалю "Японська весна" галерея "Зелена Канапа" представила виставку сучасних ужиткових речей, привезених з Японії. Це ремісничі вироби із 47 префектур Японії. Серед виробів – традиційний рисовий папір, тканина для кімоно, біжутерія, галантерея, японські традиційні столові прибори.

Родзинкою фестивалю стала фотовиставка у Мистецькому об'єднанні "Дзиґа", на якій представлені роботи, що ілюструють великий японський землетрус, трагедію, що відбулась три роки тому. Цікавими будуть не лише фотографії, представлені на фотовиставці, а й саме послання від автора цих фотографій.

За час фестивалю відбудеться безліч різноманітних майстер-класів, зокрема: майстер-класи з орігамі та фурошікі, демонстрація виготовлення рисових кульок мочіцукі, демонстрація чайної церемонії та інші.

Також в рамках фестивалю "Японська весна" в музеях та арт-галереях Львова будуть представлені фотовиставки, ікебани, японські виставки, гравюри японської каліграфії .

Організатором фестивалю є Українсько-Японський Центр НТУУ КПІ за підтримки Посольства Японії в Україні та Львівської Міської Ради. Головний партнер – ГО "Форум видавців". Львів є першим містом, де Українсько-Японський Центр проводить заходи.

 

Зараз ви читаєте новину «"Японська весна" у Львові: фотографії землетрусу, чайна церемонія, майстер-класи із виготовлення ікебани та орігамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі