понеділок, 04 листопада 2019 15:44

Який вигляд має покинутий посеред міста кінотеатр - фото
4

Кінотеатр покинули майже 20 років тому
Фото: Ярослава Фоніна
Кінотеатр покинули майже 20 років тому
Кінотеатр покинули майже 20 років тому
Кінотеатр покинули майже 20 років тому

Кінотеатр "Алмаз" у Полтаві не працює з початку 2000-х. Його намагалися відремонтувати ще у 2008 році, проте через відмову інвесторів цей проект перетворився на довгобуд.

Журналіст Gazeta.ua відвідав територію кінотеатру та поспілкувався із місцевими мешканцями мікрорайону "Алмазний".

"Ще з дитинства гуляв цими вулицями, парком біля кінотеатру. Саме тут бачив свій перший фільм на великому екрані", - розповів Євген Буряковський. Зустрілася з ним у місцевому Парку воїнів-інтернаціоналістів, який знаходиться поруч із кінотеатром.

По всьому периметру кінотеатр огороджений парканом синього кольору, через який будівля майже не проглядається. Сам паркан вперше встановили у 2008 році під час реконструкції. З того часу він постійно оновлювався власниками кінотеатру - підприємством "Експосервіс груп".

З 2019 року кінотеатр став комунальною власністю міста. У жовтні, огорожу оновили за кошти Полтави. До цього вона місцями обвалилася, на територію кінотеатру можна було потрапити без зусиль. Часто там можна було побачити п'яниць та молодь.

"Я бігала парком влітку. Не раз чула дитячі голоси із-за огорожі. А там же небезпечно!" - розповіла студентка Ельвіра Хаустова, що мешкає поруч із кінотеатром.

"Тут поруч дитячий майданчик. Прямо під огорожею майже щосезону розбудовують циркове шатро, а ще тут парк, популярний у мамочок з дітьми. Ну як так можна?" - розповіла пенсіонерка Ольга Олексіївна. Прізвище не назвала. Жінка працює на місцевому ринку і щодня ходить поруч із кінотеатром.

Сьогодні на території тихо - виднілися лише чагарники та верх кінотеатру. Зі кілька метрів від огорожі, з одного із боків розмістили циркове шатро. Поруч припаркували автівки працівники цирку.

Щілину між парканом, через яку раніше пролізали діти, прибрали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли відкриють Шулявський міст

Кінотеатр "Алмаз" вперше відкрили у 1993 році. Тоді він був одним із найпопулярніших місць для відпочинку у містян.

Зараз ви читаєте новину «Який вигляд має покинутий посеред міста кінотеатр - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі