четвер, 23 грудня 2021 05:01

23 грудня моляться чоловікам, яким відрубали голови

23 грудня моляться чоловікам, яким відрубали голови
Мученик Мина загинув за християнську віру у IV ст. ФОТО: lifter.com.ua

23 грудня християни згадують мучеників Мину, Єрмогена і Євграфа. Вони були убиті за віру в IV ст.

Мина тоді був на службі в римського імператора Максиміана. Був посланий правителем із Афін до єгипетської Александрії. Мав покласти край ворожнечі, яка виникла між християнами та язичниками. Натомість Мина почав проповідувати усім християнство навернув до нього багатьох невіруючих.

Максиміан розлютився і направив до Александрії єпарха, язичника Єрмогена. Він мав судити Мину та розігнати християн. Єрмоген піддавав Мину численним катуванням, але був вражений терпінням майбутнього святого та зціленням його ран після мук. Сам повірив у Бога.

Імператор вирішив сам відправитися до Александрії та покарати відступників. Власноруч убив святого Євграфа – помічника Мини. Йому ж та Єрмогену наказав відрубати голови. Останки мучеників кинули в залізний ящик та затопили в морі. Пізніше мощі були віднайдені та перенесені до Константинополя – нині Стамбулу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковне свято 21 грудня: сьогодні моляться жінці, яку спалили заживо

22 грудня християни відзначали Свято зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці. Її батьком був Йоаким. Із дружиною він багато років молився Богові та просив послати їхній родині дитину. У літньому віці до подружжя з'явився ангел, який сповістив, що у них народиться дівчинка, яку потрібно буде назвати Марією.

Зараз ви читаєте новину «23 грудня моляться чоловікам, яким відрубали голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі