вівторок, 25 грудня 2018 12:05

Об'єднання громад Полтавського району: політика чи здоровий глузд

Об'єднання громад Полтавського району: політика чи здоровий глузд
Перспективний план Полтавської області Фото: adm-pl.gov.ua

На сесії обласної ради 21 грудня прийняли оновлений Перспективний план формування територій громад області.

Громади мають до нього багато претензій.

Про це розповів кореспонденту "Газети" заступник голови обласної ради Анатолій Ханко.

"У Полтавській області й зокрема в Полтавському районі децентралізація проходить так, як вигідно комусь — чиновникам облдержадміністрації, депутатам облради, місцевим князькам. Процес об'єднання заполітизований. Наприклад, об'єднання Тахтаулівської та Сем'янівської сільських рад пропонується із центром у Сем'янівці. Тоді як у Тахтауловому удвічі більше населення, в рази кращі інфраструктура, школа. На жаль, не завжди процесом керує здоровий глузд. Якщо голова громади діє не в унісон з облдержадміністрацією, то село може стати додатком до Полтави. За Перспективним планом, це пропонують зробити Ковалівці", - сказав Анатолій Ханко. Його фракція за цей документ не голосувала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломацька громада приєднає до себе село із сусіднього району

Перспективний план передбачає приєднання Степненської сільської ради Полтавського району та Зеленківської і Войнівської Чутівського до Коломацької ОТГ. Коломацький сільський голова Євген Почечун пояснив, що економічно й географічно це виправдано.

"Позиція держави — щоб на місцеві вибори 2020 року всі громади йшли у складі ОТГ", - сказав Євген Почечун.

План - не остаточний. Вносити зміни можна до кінця наступного року. Однак практично це буде зробити дуже важко через вибори президента та Верховної Ради. Останні вибори в ОТГ можуть бути призначені в грудні 2019 року. Після цього про добровільність у приєднанні не йтиметься.

У неділю, 23 грудня, в Україні о 8.00 стартували перші вибори депутатів і голів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад.

Вибори проходять в 78 ОТГ: у Волинській області - в 9 ОТГ; в Дніпропетровській області - в одній ОТГ; в Житомирській області - в 6 ОТГ; в Івано-Франківській області - в 4 ОТГ; в Київській області - в 4 ОТГ; в Кіровоградській області - в 4 ОТГ; у Львівській області - в 5 ОТГ; в Полтавській області - в 3 ОТГ; в Рівненській області - в 3 ОТГ; в Тернопільській області - в 5 ОТГ; в Хмельницькій області - в 3 ОТГ; в Черкаській області - в 27 ОТГ; в Чернівецькій області - в 4 ОТГ

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання громад Полтавського району: політика чи здоровий глузд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають