вівторок, 23 квітня 2019 10:16

До об'єднання "дожила" лише половина сільрад

30 червня відбудуться перші вибори Новоселівської ОТГ у Полтавському районі — обиратимуть голову та депутатів. Із 8 початково заявлених об'єдналися 4 сільради.

Про це розповіла голова Новоселівської сільради Людмила Макаренко.

"Почали об'єднання з серпня 2017 року. Тільки зараз центральна виборча комісія призначила нам вибори. На початку було 8 сільрад. Куликівська, Василівська та Степнянська відмовилися. Рунівщина була четверта. Проте там не були визнані повноваження сільського голови і депутатів 7-го скликання. Вони не мали можливості прийняти будь-яке рішення, тому технічно не змогли взяти участь у нашій компанії. Згідно із законом, на майбутнє вони до нас можуть приєднатися, проте після виборів", - розповіла Людмила Панасівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В об'єднаних громадах бюрократичні питання вирішуються швидше" - бізнесмен із Полтавщини

У нову об'єднану громаду увійшли села Новоселівської, Надержинщинської, Нестеренківської та Черкасівської сільських рад. Її центром стане Новоселівка.

  Перелік сіл, які увійдуть у Новоселівську ОТГ
Перелік сіл, які увійдуть у Новоселівську ОТГ

11 травня розпочнеться передвиборча компанія. Тоді можна буде сказати про кількість охочих очолити нову об'єднану громаду. Нинішня голова Новоселівської сільради не стала відповідати, чи висуватиме свою кандидатуру.

Полтавський район у другому турі президентських виборів віддав 83% голосів за Володимира Зеленського, Петро Порошенко набрав 14,8%. Зіпсували 706 бюлетенів.

Зараз ви читаєте новину «До об'єднання "дожила" лише половина сільрад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають