пʼятниця, 14 червня 2019 18:05

15 червня на Алеї героїв вшанують пам'ять загиблого атовця Миколи Чепіги

15 червня на Алеї героїв вшанують пам'ять загиблого атовця Миколи Чепіги
Пам'ять загиблого в зоні АТО Миколи Чепіги вшанують 15 червня о 10-й годині на Алеї Героїв. Фото: google

15 червня в Полтаві на Алеї героїв вшанують пам'ять першого загиблого на Сході України полтавця Миколи Чепіги.

Про це "Газеті" розповіла його мати Наталія Чепіга.

17 червня виповнюється 5 років від дня загибелі в зоні АТО солдата батальйону "Айдар" Миколи Чепіги.

Йому було 37 років. Мешкав у селі Надержинщина Полтавського району. Коли в березні 2014-го Микола добровольцем вступив до лав батальйону "Айдар", удома залишилися дружина та мала донька.

17 червня з побратимами брав участь у визволенні селища Металіст у Луганській області. Передова група батальйону наскочила на засідку бойовиків. Микола був поранений і потрапив у полон разом з Надією Савченко та ще чотирма полтавцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтава попрощалася із загиблим офіцером "Азову" Дмитром Пруглом

За словами побратимів, Миколу Чепігу ножем зарізав кадировець. Дізналися про його смерть лише 2 липня. Щоб отримати тіло, близьким довелося вести перемовини. Поховали Миколу Чепігу на цвинтарі в Надержинщині 6 липня 2014 року, а 23 травня 2019 року перепоховали на Алеї героїв.

15 червня о 10-й біля могили Миколи Чепіги на Алеї героїв Полтавського міського цвинтаря відслужать поминальний молебень. Рідні, близькі та побратими прийдуть вшанувати пам'ять загиблого українського захисника.

11 червня в Полтаві на Алеї Героїв захоронили урну з прахом загиблого офіцера "Азова" 28-річного Дмитра Пругла з позивним "Круглий".

Зараз ви читаєте новину «15 червня на Алеї героїв вшанують пам'ять загиблого атовця Миколи Чепіги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають