субота, 09 березня 2019 17:01

Водій сигналом сповіщає, що магазин уже в селі

Автор: Анна Лакиза
  У Бричківці магазин на колесах буває двічі на тиждень. Селяни заздалегідь чекають його біля дворів
У Бричківці магазин на колесах буває двічі на тиждень. Селяни заздалегідь чекають його біля дворів

У селах Тахтаулове, Жуки, Петрівка й Бричківка Полтавського району їздить незвичний магазин на колесах. Водій 40-річний Олександр Бідний приєднав до УАЗу причіп-будку, з якої торгують продуктами.

Олександр Сергійович курсує селами із сестрою, яка продає товари. Вони родом із Тахтаулового. Із продуктів пропонують хліб, крупи, макарони, консерви, ковбаси, цукерки, воду, солодкі напої, яблука, картоплю, приправи, цукор. Пива, іншого алкоголю та цигарок не привозять.

Місцеві називають магазин на колесах хлібною будкою. Вона приїздить двічі на тиждень — по понеділках і п'ятницях. Зупиняється під дворами, водій сигналом сповіщає, що магазин уже в селі. Дехто заздалегідь виходить на вулицю, щоб не пропустити машину. Доки чекають, гомонять про справи.

У Бричківці в обід до хлібної будки сходяться з десяток людей. Статна продавщиця відкриває вікно, кожному всміхається.

Зверху на прищіпках висять приправи — кориця, перець-горошок, суміш перців, куркума, паприка. Також причеплений желатин, йоржик для миття посуду й таблиця з написом "Яйця 29 грн". На прилавку розкладена копчена, варена ковбаси, сосиски фірми "Глобино", згущене молоко, консерви. Поки люди скупляються, Олександр Бідний чекає біля машини.

— Саш, подай горох. Бо в будці закінчився, — кричить хтось із селян. Водій швидко дістає пакунок із УАЗа, передає продавщиці. Салон на задньому сидінні завалений товаром.

— Їжджу вже понад 10 років. Ще батько починав цю справу. Крім навколишніх сіл, доставляємо продукти в Диканський район — по вівторках і суботах. Там у чотирьох селах немає жодного магазину, — говорить Олександр Сергійович, спирається на дверці машини. — Найходовіший товар — хліб. Білий кирпичик стоє 9,25, чорний виробника "Кулиничі" 11,20. Ціни навіть менші, ніж у звичайних магазинах. Гречка коштує 17 гривень за кіло, макарони — 17,50. Взимку додаємо до асортименту сельодку по 57 гривень і молочку. На празники возимо консервовані гриби, крабові палички. Недавно люди в Петрівці заказали два мішки картоплі. Покупці довольні, бо не треба далеко йти. До деяких бабусь під хату заїжджаємо.

Товар закуповують у Полтаві на оптовому ринку в мікрорайоні Юрівка.

— Це моя основна робота. На жизнь хватає. Хоч не маю іномарки, вдома стоять "Жигулі", — сміється водій.

69-річна Надія Поводирьова чекає в черзі, аби купити хліб і молочні продукти.

— Ряжанку беру часто, люблю пити. Завжди свіжайша. Так само пахучий хліб, булочки. Ковбасу варьонку купляю на салати й окрошку. Обожаю солодкі кукурудзяні палички. Асортімєнт у будці шикарний. Кофе, чай. Трудно сказати, що чогось нема. А як треба — то на заказ привезуть. Люди порядні, не то слово, — говорить Надія Григорівна.

В одній точці хлібна будка стоїть 20 хв. Наступна група покупців чекає на сусідній вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Водій сигналом сповіщає, що магазин уже в селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають