субота, 08 червня 2019 17:50

Владислав Таран втратив ліву ногу

Автор: фото із соціальної мережі ”фейсбук”
  Два роки тому у Владислава Тарана виявили запалення артерій кінцівок. Це призводить до некрозу
Два роки тому у Владислава Тарана виявили запалення артерій кінцівок. Це призводить до некрозу

"На жаль, біда Влада повернулася. Цього разу необхідно рятувати другу ногу. Лікарі з Одеси погодилися допомогти, але лише на обстеження потрібно не менше 20 тисяч гривень. Влад таких грошей не має і не може заробити. Просимо усіх, хто співчуває Владу, допоможіть", — пише у ­"Фейсбуку" Анна Маруніч, 27 років.

Житель села Терешки Полтавського району 25-річний Владислав Таран втратив ліву ногу через облітеруючий ендартеріїт — ­запалення артерій кінцівок, що призводить до ­некрозу.

— Усе почалося з мозоля на мізинці лівої ноги. Він лопнув і почався некроз. Палець вкрився чорною твердою кіркою, — каже Владислав. — Першим мені відрізали мізинець. Це було на початку минулорічної зими. За два місяці — півстопи, ще за вісім — частково ампутували ногу.

Цьогоріч 20 лютого його прооперували вчетверте — втратив ­кінцівку повністю. На початку весни ­недуга знову почала прогресувати, перейшла на здорову ногу. Причини хвороби в Україні встановити не можуть. Довгий час хлопець із небайдужими ­збирав гроші на поїздку до клініки в Німеччину. Але гроші витратили на останню операцію. Зараз українські лікарі дають надію врятувати ногу, доки на ній не розпочався некроз.

1 червня в селі влаштували благодійну дискотеку, де зібрали 9355 грн на лікування Владислава.

Реквізити для охочих допомогти: Приватбанк 5168 7573 5699 5557, Таран Владислав ­Олександрович.

Зараз ви читаєте новину «Владислав Таран втратив ліву ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають