неділя, 30 грудня 2018 16:33

У Валках і Чорноглазівці з'явився сімейний лікар

Автор: фото надала Олена Цокало
  Олена Цокало прийматиме пацієнтів щовівторка і щочетверга
Олена Цокало прийматиме пацієнтів щовівторка і щочетверга

Минулого тижня у Чорноглазівській і Валківській сільрадах Полтавського району з'явився сімейний лікар Олена Цокало, 28 років. За цей час із нею підписали декларації 200 місцевих. Десяток селян звернулися по допомогу.

— Люди охоче йдуть. Зареєстрували 100 декларацій з 3 грудня.

Ще 100 документів лежить — треба опрацювати. Мені ще ніде так раді не були, — каже Олена Володимирівна. — І не дивно. Бо люди два роки не мали сімейного лікаря. Серед пацієнтів більшість пенсіонери. Вони відкриті, добрі. Зараз найчастіше звертаються з підвищеним тиском і вірусними інфекціями.

У Чорноглазівці Олена Цокало приймає щовівторка у місцевому ФАПі. У Валках — щочетверга в приміщенні сільради. Працює на 0,25 ставки, це майже 1000 грн. Час прийому — з 9:00 до 16:00. Після 12-ї їздить на виклики. У валківську амбулаторію перебереться, коли там підключать опалення.

— У дев'яти селах, що входять до цих сільрад, живуть 1400 людей. Частина підписали декларації із сімейним лікарем у Гожулах чи Полтаві. Решту чекаю я. Працюватиму до останнього пацієнта. Якщо будуть необхідні екстрені консультації — можу під'їхати з Валок у Чорноглазівку чи навпаки.

Олена Цокало живе з батьками в Полтаві. Щодня з міста їздить у район. Крім Чорноглазівки й Валків, третій рік обслуговує Пальчиківську сільраду. Там працює на 1,25 ставки. 1250 мешканців із 1400 підписали з нею декларації.

Зараз ви читаєте новину «У Валках і Чорноглазівці з'явився сімейний лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають