субота, 07 вересня 2019 14:55

"Поки проходив аналізи, пухлина стала розміром як кулак"

Автор: ФОТО з власного архіву Антона Музиченка
  В Антона Музиченка - пухлина в лімфатичній системі. Лікувався у київському онкодиспансері. Пережив вісім хіміотерапій. На подальше лікування коштів не має
В Антона Музиченка - пухлина в лімфатичній системі. Лікувався у київському онкодиспансері. Пережив вісім хіміотерапій. На подальше лікування коштів не має

— Минулої зими різко схуд на п'ять кілограмів. Став сильно пітніти вночі. Думав, що так з організму виходить пил, бо працюю столяром. Після Різдва не витримав і пішов до лікаря. Пройшов обстеження. У мене виявили злоякісну пухлину в лімфатичній системі, — розказує 35-річний Антон Музиченко з Білої Церкви.

Із січня цього року лікується у київському онкодиспансері. Проходить променеву та хіміотерапію. Пухлину оперувати не можна. Це зашкодить організму, кажуть лікарі. За цей час пройшов вісім хіміотерапій та дві променеві. За перші дві чоловік не платив. Лікарня надала препарати безоплатно. Решту проходив за власний рахунок. Один курс чоловікові коштував близько 25 тис. грн.

— Поки здавав аналізи, пухлина стала розміром як кулак. Відчував слабкість. Вирішив лікуватися народними методами. Вживав перекис та соду. Робив содові ванни. Їв зелень та пив соки зі свіжих фруктів. Також препарат "АСД", який захищає від радіації. Це не допомогло. За місяць стало важко дихати. Наступні аналізи показали, що в легенях накопичується рідина. Я міг задихнутися. Її двічі зливали через трубку, — продовжує.

Після цього чоловік наважився на хіміотерапію. Після четвертого курсу пухлина зменшилась у дев'ять разів. До цього часу її розмір не змінився.

— На лікування витратили гроші, які збирали з дружиною на земельну ділянку. Хотіли звести будинок. Останню терапію робили на початку серпня. Далі два місяці перерви. Організм від ліків ослаб. Випало волосся, навіть брови. До жовтня потрібно назбирати грошей на подальше лікування.

— Ми одружилися два роки тому. Познайомилися на танцях, разом танцювали танго. Кілька місяців пожили разом і я запропонувала Антону побратися. Зараз виховуємо доньку Уляну. Їй рік і сім місяців, — говорить 38-річна Надія Музиченко. — Коли дізналася, що у чоловіка рак — ледь не обімліла. Відразу подумала: "Як моя дитина буде без батька? Що я їй скажу?". Пригнічувало те, що хвороба швидко розвивалася.

Щоб зібрати гроші на лікування, 24 серпня провели благодійний концерт у парку ім. Шевченка. За благодійну лотерею отримали 16 тис. грн. Також подружжя заснувало проект "Радість жити". Його мета — підтримати онкохворих. Люди, які пережили хворобу, діляться досвідом із тими, хто тільки дізнався про рак. Спілкуються у соцмережах, проводять зустрічі.

— Важко було лежати у лікарні й бачити інших хворих. Один чоловік пролікувався лише місяць і помер. А одна пацієнка пройшла 22 хіміотерапії і не падає духом. Думаю, бажання жити багато значить.

Охочі допомогти Антону Музиченку можуть переказати гроші на картку ПриватБанку 5167 9855 6028 3103. Телефон 0 (97) 375 81 24

Зараз ви читаєте новину «"Поки проходив аналізи, пухлина стала розміром як кулак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають