неділя, 21 квітня 2019 16:17

Ніна Захаренко поєднує роботу в амбулаторії та депутатство

Автор: фото надане Ніною Захаренко
  Ніна Захаренко 22 роки завідує амбулаторією в селі Полузір’я Новосанжарського району, що входить до Мачухівської ОТГ
Ніна Захаренко 22 роки завідує амбулаторією в селі Полузір’я Новосанжарського району, що входить до Мачухівської ОТГ

— Я 22 роки безперервно очолюю амбулаторію в Полузір'ї. Лише назва посади змінювалася. Спочатку була головним лікарем, а тепер завідувач, — розповідає Ніна Захаренко, завідує амбулаторією в селі Полузір'я Новосанжарського району, що входить до Мачухівської ОТГ. Поєднує роботу із депутатством у громаді. 14 квітня їй виповнилося 56 років.

— Відсвяткували день народження по-домашньому. В колі сім'ї, родичів і кумів. Приготували печену щуку, дуже смачну. Діти подарували цифровий телевізор. Сучасний, із можливістю доступу до інтернету. Лікарської зарплатні на такий не вистачить. Раніше читала багато книжок, тепер більше в інтернеті. На жаль, син приїхати не зміг, працював. Наступного дня на роботі мене вітав персонал, депутатський корпус, пацієнти. Колеги для мене — як друга сім'я. Прив'язані одне до одного сильно. Вітали й колишні пацієнти. Дарували квіти, бажали здоров'я й наснаги. Просили й надалі залишатися завідувачем амбулаторії. За час роботи не було жодної скарги, вдячних багато, — розповідає Ніна Григорівна.

— Сама собі я б побажала, аби були здорові діти. Хотіла б розвитку нашої медичної галузі. Зараз не вистачає ліків, обладнання, фахівців. Щоб лікарі й самі добре жили, й людям допомагали.

Родом із Федорівки Карлівського району на Полтавщині.

— Спочатку сім років працювала в Чутівському районі в дільничній лікарні. А з 1993-го живу та ­працюю в Полузір'ї. Я 36 років у медицині, — продовжує. — Зі мною декларації підписало, мабуть, піврайону. Є люди і з Нових і Старих Санжарів. Без цієї роботи не уявляю свого життя.

— Скільки в Полузір'ї живу, стільки й депутат. Зараз ми підготували проект атлетичного комплексу просто неба, щоб молодь могла займатися спортом. Фінансуватимемо його разом з обласною владою. Виділяємо гроші з нашого бюджету на купівлю ліків для малозабезпечених.

У Ніни Григорівни двоє дітей. Доньці Аліні 29 років. За освітою юрист, але працює косметологом, має піврічного сина Назара. Сину Анатолію 22 роки, працює на Глобинському ­свинокомплексі.

У вільний час Ніна Захаренко готує пироги й торти. Раніше пекла на замовлення бісквітні. Вирощує квіти — троянди, хризантеми, нарциси.

Зараз ви читаєте новину «Ніна Захаренко поєднує роботу в амбулаторії та депутатство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають