субота, 14 вересня 2019 14:35

8-річному Назару Кисілю не можна сидіти

Автор: ФОТО з власного архіву Ярослави Тіницької
  У Назара струх тазостегновий суглоб. Коли стоїть на ногах, відчуває біль. Потребує лікування обох ніг
У Назара струх тазостегновий суглоб. Коли стоїть на ногах, відчуває біль. Потребує лікування обох ніг

— Коли сину було шість, йому зробили планове щеплення. Невдовзі в Назара заболіло коліно. Ортопед порадив мазі для суглобів. Біль минув. Та за пів року знову пішли у дитячу лікарню. У сина був високий тиск. Дігностували хворобу Пертеса — захворювання кістково-суглобового апарату, — говорить 32-річна Ярослава Тиніцька.

Хвороба уразила обидві ноги хлопчика. На правій захворювання на третій стадії. На лівій нозі — на останній, четвертій. Назару не може сидіти й стояти.

— Коли виписували із дитячої лікарні, лікар сказав, що у сина струх тазостегновий суглоб. Порадив звернутися в обласну лікарню ортопедії. Там Назар пройшов курс ультразвуку, щоб полегшити біль у колінах, — продовжує.

Після цього хлопчик лікувався вдома. Пів року лежав з ортопедичним пристроєм, що забезпечує правильне положення суглобів. Це не допомогло. Назар не міг стояти. Біль не припинявся.

— Звернулися в інститут ортопедії. Там зробили операцію на правій нозі, доки хвороба на ній не набула останньої стадії. Встановили пластину. Поки суглоб захищений, його рятують медикаментами. Ліву ногу лікуватимуть пізніше.

17 вересня хлопчика знову прооперують. Знімуть пластину, щоб кістка не загнила. Потім — піврічна реабілітація. Лікарі не гарантують, що хлопчик після цього зможе ходити.

— На другу ногу Назару ставати не можна. Так само й сидіти — це деформує кістки. Навчається вдома. До хвороби любив грати у футбол і їздити на велосипеді.

Охочі допомогти 8-річному Назару можуть переказати гроші на розрахунковий рахунок 2630 5299 0000 0262 0187 2175 738.

Телефон матері:

0(96) 762 54 84

Зараз ви читаєте новину «8-річному Назару Кисілю не можна сидіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають