субота, 25 травня 2019 15:35

Водоканал відкидає звинувачення в порушеннях у роботі

Два тижні тому на сесії Гайсинської міської ради виступив із доповіддю Олександр Кучеренко — голова робочої групи, яка перевіряла діяльність комунального підприємства "Гайсинводоканал". Виявила ряд порушень. Серед них — неправильне проведення коштів за виконані роботи через касу підприємства.

"Гайсинводоканал" у березні цьогоріч прокладав водогін по вул. Переяславській. Її жителі сплатили кошти за це, але їм не видали квитанцій. Це порушення.

— Гроші збирала з людей одна жінка. Брала в межах 600–700 гривень, — каже житель вулиці Олексій, 67 років. — Робочі кинули основну трубу, а власники хат купували для врізання труби самостійно. Через деякий час ця жінка повіддавала кожному по 100 гривень. Квитанції за підведення води до будинку не отримав і впевнений, що інші також.

Кошти за виконані роботи по Переяславській у касу Водоканалу здавав працівник Микола Крамаренко. За документами, було зібрано по 127,78 грн з 19 господарств та по 191,66 грн — із 18. Люди обурені, що не отримали квитанцій.

— Експертний висновок комісії однобокий, — каже директор "Гайсинводоканалу" Сергій Гончарук, 51 рік. — Жителям вулиці підприємство запропонувало підключитися до основного водогону ще 2014 року. Лише цьогоріч було проведено роботи. Ми закупили пластикові труби протяжністю 800 метрів. Для копання траншеї люди самостійно запросили приватну особу Вадима Осику, який окремо взяв кошти. Вказана сума, яку проводив Микола Караїменко, — це вартість за виконання робіт. Упевнений, він має квитанції і зможе їх роздати людям.

Комісія не врахувала вартості витратних матеріалів — фасованих частин, трійників, муфт. Комісія не запитувала в Миколи Федоровича про наявність квитанцій на виконання робіт і вартість витратних матеріалів.

Жителі вулиць Нагірної, Скальної, провулків 1-го та 2-го Скальної написали до Водоканалу заяви щодо повернення коштів за виконані роботи із врізання в новий водогін. Тариф за роботи було завищено, переконані люди.

— Проект проведення водогону було зроблено 2016 року, — відповідає Сергій Гончарук. — Роботи виконувало підприємство з Тростянця, яке виграло тендер і уклало з міською радою угоду. Було прокладено три кілометри водогону. Ми допомогли зробити тільки врізання в основну трубу, інших робіт не виконували. Водогін до сьогодні не поставлено на баланс "Гайсинводоканалу".

Ми є місцевим монополістом, але не маємо права заборонити людям проводити водогони. Окремі жителі найняли приватних осіб і підвели до своїх будинків воду. Ті виставили свої розцінки. І ці кошти ніяким чином не проходили через касу Гайсинводоканалу.

Зараз ви читаєте новину «Водоканал відкидає звинувачення в порушеннях у роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають