неділя, 03 лютого 2019 01:01

"У судах надто велике навантаження. Лише двоє суддів на купу районів"

Автор: Лілія ШЕВЧУК
  Ігор Соломон народився в Літинському районі. 2000-го закінчив Одеський інститут внутрішніх справ, працював дільничним інспектором у Вінниці. Виконував обов’язки керівника Тиврівського відділення поліції. Живе в Гайсині. Має двох дітей — 18-річну Анну та Олександра, 10 років
Ігор Соломон народився в Літинському районі. 2000-го закінчив Одеський інститут внутрішніх справ, працював дільничним інспектором у Вінниці. Виконував обов’язки керівника Тиврівського відділення поліції. Живе в Гайсині. Має двох дітей — 18-річну Анну та Олександра, 10 років

Полковник Ігор Соломон з 30 липня 2017 року очолює Гайсинський відділ поліції. Говоримо про підсумки роботи правоохоронців за 2018 рік.

— Гайсинський район розподілений між двома дільничними. Сергій Потушинський контролює території Краснопільської об'єднаної територіальної громади, Гранова та Губника. Олександр Горобець навідується до Степашок, Карбівки, Ситковець Немирівського району.

Олександрові придбали позашляховик марки "Рено Дастер". Тепер уже нашого дільничного інспектора видно, — говорить 40-річний Ігор Соломон. — Сподіваюся, цьогоріч буде можливість придбати таке авто і для другого дільничного.

Проблеми з пальним є?

— Немає. Нині проходить тендер із закупівлі, тому є невеличка затримка. А так щомісяця витрачаємо близько трьох тонн на потреби п'яти груп швидкого реагування. Окремо — для дільничних, оперів, слідчих. Пальне виділяють із Головного управління Нацполіції, маємо субвенційний бензин від органів місцевого самоврядування.

Щодня в місті та районі патрулюють наші працівники. По двоє у черговій групі. Під час воєнного стану патруль несли 3 особи — був іще один автоматник.

Закінчилася реформа національної поліції. Як це відобразилося на Гайсинському відділенні?

— Реформування відбулося до мого призначення, але можу сказати, що в основному всі працівники її успішно пройшли, здали тести й залишилися працювати. Двоє перевелися в інший район. Двоє звільнилися, оскільки їм треба було поїхати на 3 місяці в зону АТО. Для отримання звання офіцера — це основна умова. Але вони вирішили звільнитися. Нині в нас за штатом 67 працівників. Є некомплект — 16 осіб, тому час від часу оголошується конкурс.

Вже є охочі служити?

— Очікуємо поповнення з п'яти молодих працівників. Сьогодні 11 курсантів стажуються. Серед них є гайсинчани. Думаю, вони і прийдуть до нас цьогоріч. Це двадцятирічні кандидати на службу в поліції.

Які гучні справи розкрили?

— Є чотири таких справи — це пошкодження пам'ятників на кладовищі, розбій відносно родини Панасюків із Носівець, крадіжка з будинку Нагородної і замах на вбивство Дроніна.

Негативні тенденції є?

— Залишаються нерозкритими два незаконних заволодіння автомобілями, не розкрито розбої в с. Митків щодо "Продовольчої компанії "Зоря Поділля"" та відносно громадянина Канади — Напалі Даніеля Джаспера Джея. А також справа з привласнення бюджетних коштів посадовими особами Гайсинської міської ради. На низькому рівні залишається стан розслідування дорожньо-транспортних пригод.

Відбулися зміни в Процесуальному кодексі. Тепер усе йде через прокуратуру. Взяти ухвалу на виїмку — до судді, провести розтин тіла — теж дозвіл від судді. Їх лише двоє на купу районів Вінниччини. Тому в судах надто велике навантаження. Раніше, якщо людина помирала природною смертю, не потрібно було робити розтин. Тепер — обов'язково. Беремо ухвалу суду на проведення експертизи. Але це ж не лише Гайсин. Сюди й Ладижин входить, і решта кущів Вінницької області — Теплик, Бершадь, інші. Це суттєво затягує процес.

Якийсь особливий випадок із 2018-го запам'ятався?

— Пригадую смерть підлітка з Михайлівки. Бабуся виховувала двох хлопців-близнят. Один із них наковтався таблеток і від отруєння помер. Говорили про булінг (шкільне цькування. — Газета), та версія не підтвердилася. Дитина вчилася добре, проблем не було. У класі він дружив із хлопцями, мали спільні захоплення, навіть продавали яблука. Відомо, що за медичними показниками хлопець приймав ліки. Коли захворів на застудне захворювання, приймав одночасно і від грипу. Це й спричинило крововилив у підшлункову, від нього хлопець помер.

Зараз ви читаєте новину «"У судах надто велике навантаження. Лише двоє суддів на купу районів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають