субота, 06 липня 2019 15:55

В Іллінцях планують побудувати басейн за 60 мільйонів гривень

Зустріч старшокласників Іллінецької міської об'єднаної територіальної громади з міським головою Володимиром Ящуком відбулася 26 червня.

— Ми хочемо знати, чим живе громада, та чути про перспективи її розвитку, сказав 16-річний Ярослав Пустовіт, президент союзу старшокласників Іллінеччини "Лідер".

Очільник громади розповідає підліткам про її досягнення та проблеми.

— Ми робимо все для того, щоб усе погане, що довелося бачити моєму поколінню, ви не бачили, — зауважує Володимир Ящук. — Упевнений, що колись ваші діти почують від вас такі слова: "Я народився в громаді, де на першому місці стоять екологія і пропаганда здорового способу ­життя".

З-поміж 365 об'єднаних громад України Іллінецька за всіма показниками посідає 8-ме місце. Ми не пасемо задніх. Воно не перше лише тому, що є громади з більшою кількістю населення та з потужнішими промисловими об'єктами, — веде далі міський голова. — Ми створюємо і будемо продовжувати створювати все те, що слугуватиме вашому розвитку.

Старшокласників цікавлять питання очищення річки Соб, утеплення міської школи №3, ремонту дороги по вулиці Заводській, доля недобудованої п'ятиповерхівки, розташованої поруч із школою, відсутність автобусного сполучення між Іллінцями та Красненьким, побудова спортивного майданчика в Жорнищах.

Також учнів тривожить стан сучасної бігової доріжки на стадіоні, тому що часто вечорами по ній їздять скутерами. Занепокоєні старшокласники ситуацією в Україні стосовно безпеки неповнолітніх. Йшлося і про створення притулку для тварин. Обговорювали недостатню кількість закладів для активного відпочинку.

— У наступному році плануємо купити земснаряд і почистити Соб, хоча б у пляжній зоні, — відповідає на запитання Володимир Ящук. — Школу №3 обов'язково утеплимо до початку цьогорічного опалювального сезону. Також на її території облаштуємо футбольне міні-поле.

Безпритульних тварин відловлюємо і поки що відвозимо в притулок міста Умань. Далі будемо думати про створення власного.

Довгобуд на території лікарні створює небезпеку, адже там лазять діти і шукають розваг. Його передали міській раді, але без дозволу перепрофілювати. Тобто ми можемо завершити будівництво лише з умовою, що там буде терапевтичне відділення Центральної районної лікарні. Таке відділення нам не потрібне. У лікарні достатньо приміщень для ефективної роботи. Тому ми просимо дозволу на можливість побудувати там, наприклад, житловий будинок, — пояснює міський голова.

У місті встановлено 16 камер відеоспостереження, працює патрульна поліція. Це має убезпечити дітей.

У найближчих планах — будівництво сучасного басейну, аналога якому немає в жодному районному центрі України. Вартість проекту — 60 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «В Іллінцях планують побудувати басейн за 60 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають