субота, 21 вересня 2019 15:50

У мешканця Ковалівки вдома підростає пантера

Автор: фото надане Іриною Семергей
  Стать кошеняти пантери визначили через кілька тижнів після народження. Це самець
Стать кошеняти пантери визначили через кілька тижнів після народження. Це самець

— Годуємо малюка кожні три години, сам просить. Починає муркотіти, треться об руки. А в інший час майже постійно спить, — розповідає працівниця "Екопарку Ковалівка" 30-річна Ірина Семергей.

Три тижні тому тут в єдиній родині пантер народилося дитинча. Імені поки що не має.

— Довго не могли визначити стать, чекали, доки підросте. Тепер знаємо — хлопчик. Ім'я не даємо. Проводимо конкурс у соцмережі "Фейсбук". Хто переміг, дізнаємося через тиждень, 23 вересня. Автор отримає приз, який — секрет, — говорить Ірина.

Зараз дитинча живе в одного зі співробітників екопарку. Його годують молочною сумішшю для кошенят. Та містить необхідні для розвитку мікроелементи. Звір почувається добре.

— У мами-пантери Лейли це перші пологи. На жаль, пропало молоко. Дитинча довелося забрати додому, — каже Ірина. Вона регулярно публікує у соцмережі відео з кошеням. Саме чорне, проте живіт світліший і плямистий.

— Чорна пантера — це не окремий вид, а лише забарвлення. Найчастіше народжуються світлошерсті, відомі нам як леопарди. Схожі на великих котів. Якщо з дитинства поряд із людьми, виростають не агресивні, а лагідні й дружелюбні. Наше пантереня пішло в батька Блейка — спокійне, грайливе й лагідне, — розповідає Ірина. — Блейк з'явився в екопарку кошеням, звик до піклування людей, не агресивний. Працівники можуть спокійно заходити у вольєр, ­проте зараз цього не роблять. Годуємо тварин у визначений час, відкриваємо прохід у годувальницю. Не треба тривожити звірів зайвий раз.

Кошеня скоро випустять до батьків. Проте точну дату назвати не може.

— Нехай трохи підросте. Після всіх необхідних щеплень і карантинного періоду випустимо у вольєр, — додає ­Семергей.

Зараз ви читаєте новину «У мешканця Ковалівки вдома підростає пантера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають