субота, 25 травня 2019 15:29

"Присудили виплату в 11,5 тисячі гривень"

Автор: Вікторія Кіщенко
  ­Людмила ­Барінова показує орден ”мати‑героїня” юристу Віталію Перкуну
­Людмила ­Барінова показує орден ”мати‑героїня” юристу Віталію Перкуну

2013 року померла мати шістьох дітей гайсинчанка Олександра Бегер. За місяць донька Людмила Барінова, 69 років, забрала її орден "мати-героїня". Але грошову винагороду в міській раді видати відмовилися. За право її отримати жінка судилася. Виграла. Їй мають нарахувати 11,5 тис. грн.

— Мама до останнього дня чекала нагороду. Хотіла побачити, який у неї вигляд, — розповідає Людмила Олексіївна. — Коли я прийшла до міської ради запитати, чи не прийшов орден, то мені його просто жбурнули і сказали, що він тут уже місяць валяється. А грошову винагороду я не маю права забирати.

Для мене ця нагорода дуже важлива. Мама її заслужила.

Два роки жінка консультувалася в нотаріусів. Вони відказували, що гроші вона не має права успадкувати.

— Мені рекомендували звернутися до юриста Віталія Перкуна. Аби він пояснив, чому не положено, — веде далі Людмила Барінова. — Віталій Анатолійович запевнив, що буде зроблено все, щоб добитися виплати. Почали збирати документи. Тривало це близько двох тижнів. Юрист уважно все перевіряв, підказував. Подали до суду. Той присудив мені дозвіл на отримання грошей. Була апеляція. Ми і її виграли. Присудили виплату в 11,5 тисячі гривень.

Пільг я не успадкувала. Коли мама була жива, то діяла знижка на комунальні послуги.

Сім'я Людмили Барінової налічує 64 людини. Має чотирьох братів і сестру. У них разом 14 дітей і 24 онуків. На родинні свята збираються у Дашеві Іллінецького району. Ставлять два столи: один для дорослих, інший — дітям.

Зараз ви читаєте новину «"Присудили виплату в 11,5 тисячі гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають