субота, 09 лютого 2019 18:27

Гімнасти виграли срібну нагороду на цирковому фестивалі у Монте-Карло

Автор: ФОТО з особистого архіву Артема Любаневича
  Артем Любаневич та Олег Шакиров виконують трюк під шатром цирку на фестивалі у Монте-Карло. Номер придумали вісім років тому
Артем Любаневич та Олег Шакиров виконують трюк під шатром цирку на фестивалі у Монте-Карло. Номер придумали вісім років тому

Білоцерківські повітряні гімнасти Артем Любаневич та Олег Шакиров здобули срібну нагороду на міжнародному цирковому фестивалі у Монте-Карло — районі Монако. Дует виконав номер із ременями під шатром.

Фестиваль проходить щороку. Цього разу у ньому взяли участь 150 артистів із 15 країн.

— Мало хто у світі може повторити номер, який ми поставили, — говорить майстер спорту міжнародного класу зі спортивної гімнастики Артем Любаневич, 30 років. — Придумали його вісім років тому і з того часу відточуємо. Виступаємо на висоті до 10 метрів. Без страховки.

— У номері один артист сідає на шпагат у повітрі, ставши ногами на ремені. За його голову тримається другий і піднімається дороги ногами. Держиться на одній руці, — розповідає автор трюку, режисер-постановник Національного цирку України Марія Ремньова, 41 рік.

— Я запропонувала Артему та Олегу виступити на одній руці. Нас назвали божевільними, але хлопці впорались.

Журі, яке оцінювало виступи, складалося з восьми представників різних країн. Нагороджувала хлопців принцеса Монако Стефанія Марія Єлизавета.

— Отримали клоуна з чистого срібла. Це своєрідний Оскар у цирковому середовищі, — продовжує Артем. — Нагорода принесе нові контракти. Після фестивалю повернувся у Берлін. Працюю там в одному з найбільших і найзнаменитіших театрів світу. У Білій Церкві буду на початку лютого. Там чекає дружина та батьки. Вдячний їм за підтримку.

Зараз ви читаєте новину «Гімнасти виграли срібну нагороду на цирковому фестивалі у Монте-Карло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають